[Foto-Reportaj] Primul Maraton Internațional, la Chișinău

Primul Maraton Internațional de alergări s-a desfășurat la 26 aprilie curent, în inima capitalei.

De aceea, străzile principale ale Chișinăului au fost blocate, ceea ce a stârnit indignarea automobiliștilor, însă, fericirea pietonilor și a bicicliștilor care au avut posibilitatea să se plimbe pe străzile centrale, fără a fi claxonați sau grăbiți.

În cadrul Maratonului de la Chişinău participanții din Moldova și nu numai au alergat pe următoarele distanţe:
a) maraton – 42 km 194 m;
b) semimaraton – 21 km;
c) 10 km;
d) Fun Run pe o distanță de 3 km.

De asemenea, Piața Marii Adunării Naționale a fost inundată de oameni care alergau, dansau, susțineau participanții sau se bucurau de un sfârșit de weekend însorit.

Potrivit organizatorilor, ziua de 26 aprilie a devenit o dată marcantă în istoria atletismului moldovenesc şi sportului în ansamblu, pentru că, anume astfel, putem promova și prezenta doar în nuanțe pozitive imaginea Chișinăului și a întregii R. Moldova.

Amintim că, până în anul 2015, Maratonul de la Chișinău a fost organizat o singură dată — în anul 1986.

Foto: Dionis NICOLAI & Tatiana BEGHIU


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *