Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   [Foto-Reportaj] First Lego League în…

[Foto-Reportaj] First Lego League în R. Moldova

First Lego League (FLL), cea mai importantă competiție în domeniul tehnologiei și roboticii, care s-a desfășurat, în premieră, în R. Moldova pe data de 7 martie curent.

Evenimentul s-a desfășurat în incinta Centrului pentru Copii și Tineret ARTICO, cu începere de la ora 9:00. Acestă competiție este dedicată copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 9 și 16 ani. FLL își propune să sporească interesul tinerilor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică, să descopere misterele științei prin învățare, cercetare și inovare.

În cadrul competiției participanții proiectează, construiesc, programează și testează un robot autonom, aplică concepte din matematică și știință, elaborează soluții inovative pentru soluționarea unor probleme reale, lucrează în echipe și dezvoltă aptitudini importante pentru carieră și viață.

Competiția se desfășoară în cadrul Programului „ROBOCLUB”, lansat în martie 2014. ROBOCLUB este o inițiativă educaţională bazată pe programul LEGO Education, implementată în prezent în cadrul a 5 instituții de învățământ și Centrului ARTICO. În cadrul Roboclub elevii învață să construiască și să programeze roboții, astfel încât aceștia să realizeze sarcini de o complexitate din ce în ce mai avansată.

Foto: Tatiana BEGHIU