Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   [Foto-Reportaj] Expoziția de fotografie ontologică…

[Foto-Reportaj] Expoziția de fotografie ontologică „Revopsire”

La 29 aprilie, la Zpațiu, a avut loc vernisajul expoziției de fotografii ontologice „Revopsire”. Autorul fotografiilor în care oamenii sunt priviți din alt unghi, prin altă prismă, este David Julia din Spania.

David Julia este un voluntar implicat prin actiunea SEV a programului Tineret în acțiune în R. Moldova. A studiat arta și design la Universitatea din Basque, Spania, lucrând cel mai mult în domeniul picturii și al fotografiei. Din momentul când a început să se ocupe cu fotografie în 2013 a făcut două expoziții în Cluj, România. David este în căutarea unor istorii mult mai expresive.

„Cercetarea mea ține de îmbinarea picturii și a fotografiei. Încerc să descopăr cum aceste medii total diferite se pot completa unul pe altul sub aspect estetic și expresiv”, spune fotograful.

„Proiectul, prezentat la Casa Zemstvei, se bazează pe legătura dintre portretul fotografic și pictura, în scopul dezumanizării subiecților atât anonimi, cât și cei pe care îi cunosc, dar fiind și în căutarea unei soluții de a îmbina estetic fotografia și pictura prin suprapunere de culori pe fotografii. Caut să stabilesc un echilibru între realismul redat prin fotografie și pictura abstractă”, explică tânărul.

Menționăm că expoziția va fi deschisă în perioada 29 aprilie – 23 mai.

Foto: Dionis NICOLAI