[FOTO-REPORTAJ] Dansul care ne unește

„Dansul e ceea ce ne unește, ne apropie și ne ajută să ne înțelegem culturile”, a spus Matyas Szilagyi, ambasadorul Ungariei în R. Moldova, în cadrul concertului de dans maghiar și moldovenesc, organizat cu ocazia Zilei Culturii Maghiare.

„Poporul maghiar știe cum trebuie să fie sărbătorită Ziua Culturii. Nu trebuie să uităm că identitatea fiecărui popor și a umanității este cultura. Dacă  oamenii vor înțelege aceasta, nu vor mai exista conflicte, răscoale sau războaie”, a menționat Monica Babuc, ministra Culturii.

Cei prezenți la concert, au putut urmări dansurile populare moldovenești și maghiare. Doi dansatori talentați din Ungaria i-au învățat pe copii unui ansamblu de dans din Bălți, pașii tradiționali maghiari, astfel reușind să întâlnească în niște „hore” tradiționale, pline de voie bună, entuziasm și înțelegere.

Zilele culturii maghiare la Chișinău se vor desfășura până pe data de 28 ianuarie și vor cuprinde o serie de conferinţe, vernisaje şi concerte de dans popular maghiar. Evenimentele sunt organizate de Ambasada Ungariei, în colaborare cu Comunitatea maghiarilor din Moldova.

Foto: Dionis Nicolai


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *