Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   [FOTO-REPORTAJ] Dansul care ne unește

[FOTO-REPORTAJ] Dansul care ne unește

„Dansul e ceea ce ne unește, ne apropie și ne ajută să ne înțelegem culturile”, a spus Matyas Szilagyi, ambasadorul Ungariei în R. Moldova, în cadrul concertului de dans maghiar și moldovenesc, organizat cu ocazia Zilei Culturii Maghiare.

„Poporul maghiar știe cum trebuie să fie sărbătorită Ziua Culturii. Nu trebuie să uităm că identitatea fiecărui popor și a umanității este cultura. Dacă  oamenii vor înțelege aceasta, nu vor mai exista conflicte, răscoale sau războaie”, a menționat Monica Babuc, ministra Culturii.

Cei prezenți la concert, au putut urmări dansurile populare moldovenești și maghiare. Doi dansatori talentați din Ungaria i-au învățat pe copii unui ansamblu de dans din Bălți, pașii tradiționali maghiari, astfel reușind să întâlnească în niște „hore” tradiționale, pline de voie bună, entuziasm și înțelegere.

Zilele culturii maghiare la Chișinău se vor desfășura până pe data de 28 ianuarie și vor cuprinde o serie de conferinţe, vernisaje şi concerte de dans popular maghiar. Evenimentele sunt organizate de Ambasada Ungariei, în colaborare cu Comunitatea maghiarilor din Moldova.

Foto: Dionis Nicolai