Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   [Foto] Moldova în pas cu…

[Foto] Moldova în pas cu Europa. Programul de sărbătorire a Zilei Europei

Ziua Europei va fi sărbătorită în toate țările continentului european pe data de 9 mai. În acest sens, Delegația Uniunii Europene în R. Moldova a pregătit mai multe surprize pentru cetățenii moldoveni, pentru a sărbători ziua păcii și unității din Europa.

Astfel, la Chișinău, Ziua Europei va fi sărbătorită timp de două zile, 9-10 mai. Astfel, pe data de 10 mai, la ora 13:00, în Piața Marii Adunări Naționale, va fi inaugurat Orășelul European, în cadrul căruia cei prezenți vor avea parte de un recital muzical din partea celor de la BrioSonores, vor putea participa la dezbateri publice (14:30-16:00) și să-și încheie ziua cu un concert susținut de Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Totodată, vizitatorii Orășelului European vor putea afla despre proiectele finanțate de UE, face cunoștință cu gastronomia europeană și să participe la master-class-urile de dans.

Anul acesta Delegația Uniunii Europene, în premieră, va organiza Ziua Europei și la Soroca, pe 16 mai curent.

Amintim că în fiecare an, la 9 mai, se serbează Ziua Uniunii Europene, pentru a marca istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state. Declaraţia Schuman a stat la baza amplului proces de construcţie a unei Europe unite economic și politic.