[Foto] Festivalul Medieval

A doua ediție a Festivalului Medieval se va desfășura în perioada 26 – 28 iunie curent, la Complexul Etno-Cultural VATRA. Genericul celei de a doua ediții va fi „Bătălia de la Vaslui a lui Ştefan cel Mare”, una crucială pentru istoria noastră, marcând 540 de ani de la cea mai mare victorie a lui Ştefan cel Mare faţă de Imperiul Otoman.

Militarii Armatei Naționale vor da startul spectacolului printr-o paradă a ostașilor medievali și demonstrație a colecțiilor de arme. Cluburi istorice din Europa vor realiza spectacole teatralizate cu trubaduri, cavaleri și tabere medievale. În zona copiilor vor fi dansuri medievale, bătălii medievale improvizate cu cei mici, ateliere de creaţie, plimbări cu poneiul şi calul, tobogane. Pe fundalul decorului medieval va fi amenajat un studio foto cu animatori şi personaje istorice.

În incinta muzeului va fi prezentată o expoziţie de către Academia de Ştiinţe a Moldovei şi colecţionarul Petru Costin, care vor aduce drapele istorice, icoane, unelte de muncă, arme albe, dar şi o hartă a Moldovei, confecţionată din peste 162 000 de monede vechi. De asemenea, aceştia vor putea admira pe tarabele meşterilor populari lucrări inedite sau chiar vor putea participa la confecţionarea lor.

Prețul unui bilet pentru o zi va fi de 100 de lei și de 150 de lei pentru toate trei zile.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *