Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   [Foto] Festivalul Medieval

[Foto] Festivalul Medieval

A doua ediție a Festivalului Medieval se va desfășura în perioada 26 – 28 iunie curent, la Complexul Etno-Cultural VATRA. Genericul celei de a doua ediții va fi „Bătălia de la Vaslui a lui Ştefan cel Mare”, una crucială pentru istoria noastră, marcând 540 de ani de la cea mai mare victorie a lui Ştefan cel Mare faţă de Imperiul Otoman.

Militarii Armatei Naționale vor da startul spectacolului printr-o paradă a ostașilor medievali și demonstrație a colecțiilor de arme. Cluburi istorice din Europa vor realiza spectacole teatralizate cu trubaduri, cavaleri și tabere medievale. În zona copiilor vor fi dansuri medievale, bătălii medievale improvizate cu cei mici, ateliere de creaţie, plimbări cu poneiul şi calul, tobogane. Pe fundalul decorului medieval va fi amenajat un studio foto cu animatori şi personaje istorice.

În incinta muzeului va fi prezentată o expoziţie de către Academia de Ştiinţe a Moldovei şi colecţionarul Petru Costin, care vor aduce drapele istorice, icoane, unelte de muncă, arme albe, dar şi o hartă a Moldovei, confecţionată din peste 162 000 de monede vechi. De asemenea, aceştia vor putea admira pe tarabele meşterilor populari lucrări inedite sau chiar vor putea participa la confecţionarea lor.

Prețul unui bilet pentru o zi va fi de 100 de lei și de 150 de lei pentru toate trei zile.