Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Festivalul Internațional de Poezie „Grigore…

Festivalul Internațional de Poezie „Grigore Vieru”, ediția a VIII-a

Festivalul Internațional de Poezie „Grigore Vieru”, ediția a VIII-a, se desfăoară în perioada 17-20 mai, la Chișinău și Iași.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” Chişinău, în colaborare cu Ministerul Culturii al R. Moldova, Primăria municipiului Chişinău, Primăria municipiului Iaşi, Academia de Ştiinţe a Moldovei, Uniunea Scriitorilor din Moldova, Asociaţia Culturală „Feedback” Iaşi, Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” şi alte instituţii.

La Chișinău Festivalul începe pe 19 mai, la ora 10.00, cu depunerea de flori şi un recital poetic la bustul poetului Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfînt”. Programul va continua cu o întâlnire literar-artistică „Acum și în veac”, organizat de Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”.

Tot astăzi, la ora 14.00, în Sala Azurie a Academiei de Ştiinţe a Moldovei se va desfăşura simpozionul științific „Grigore Vieru în posteritate”. Prima zi se va încheia cu Gala Premiilor Festivalului, începând de la ora 18.00, la Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”. Totodată, va avea loc un spectacol de muzică și poezie susţinut de Mihai Ciobanu, Artist al Poporului, Fanfara Poliției de Frontieră, Studioul muzical-coral „Lia-Ciocîrlia” şi poeţii invitaţi la Festival.

Vineri, 20 mai, ora 11.00, la Biblioteca Universităţii de Stat din Moldova se va desfăşura colocviul literar-artistic „Grigore Vieru – permanență spirituală”. În aceeași zi, începînd cu ora 13.30, la Complexul monumental „Scriitorii Unirii”, Truşeni va avea loc o întâlnire literar-artistică „Grigore Vieru – Poetul Unirii”, moderator Vasile Grozavu, președintele Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, Filiala Chişinău.