Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Expoziția caritabilă „Seara de artă”

Expoziția caritabilă „Seara de artă”

Sâmbătă, 23 aprilie, la Palatul Republicii va fi organizată expoziția de caritate cu vânzare „Seara de artă” 2016, organizată de către Clubul Internațional al Femeilor din Moldova.

La expoziție vor fi prezentate lucrările a 65 de artiști plastici autohtoni. Noutatea acestei ediții este că la expoziție vor participa atât artiști plastici emeriți cât și tinere talente. Mai mult ca atât, fiecare participant la expoziție va avea posibilitatea de a picta propriul tablou și de-al expune de rând cu operele artiștilor.

Obiectivele organizatoarelor sunt de a întruni circa 1000 de oameni și de a colecta 12 mii de euro, bani care vor fi folosiți în scopuri caritabile și anume: acordarea burselor de studiu de un an pentru cinci studenți ai Școlii de Arte Plastice „A. Șciusev”, donații pentru cinci artiști plastici din Moldova, care-și duc existența în condiții de viață precare ș.a.

Prețul unui bilet de intrare este de 100 de lei, copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces liber.

Menționăm că expoziția de caritate a fost desfășurată pentru prima oară în anul 2004, iar aceasta este a 12-a ediție. Evenimentul va începe la ora 16:00.

La precedenta ediție a expoziției au participat circa 800 de persoane și s-a reușit colectarea a 11.000 de euro.