Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Evenimente dedicate Zilei Independenței R.…

Evenimente dedicate Zilei Independenței R. Moldova

Ministerul Culturii organizează la data de 27 august, în Piața Marii Adunări Naționale, sărbătoarea consacrată Zilei Independenței R. Moldova. Evenimentul va începe la ora 9:00, cu depunere de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt și la memorialul „Eternitate”.

Spectacolul va debuta cu participarea Teatrului Epic de Etnografie și Folclor „Ion Creangă”, prin compoziția teatrală „Gâlceava lumii” – moment de dans, cântec și voie bună, urmat de parada portului popular, unde membrii Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „JOC”, precum și diverse colectivele coregrafice din întreaga țară vor defila în costume tradiționale.

Conducerea R. Moldova va veni cu un cuvânt de felicitare în Piața Marii Adunări Naționale la orele 11:00, după care toată lumea va fi invitată la „Hora mare”.

Programul va continua cu evoluarea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale, sub bagheta lui Mihai Agafița, după care va urma un moment de etno-folk cu Valy Boghean. Tot în ritm de muzică și voie bună, concertul va continua cu un recital de muzică ușoară, cu participarea celor mai îndrăgiți interpreți Iurie Sadovnic, Viorel Burlacu, Ion Rață, Adrian Ursu, Vitalie Dani, Ana Puică, Natalia Barbu, Pavel Parfeni și formația DoReDoS.

De asemenea, publicul prezent la eveniment, va avea ocazia să viziteze târgul naţional „Tezaur”, unde vor putea achiziţiona obiecte de unicat ale meşterilor populari.

Sărbătoarea dedicată Zilei Independenței va culmina cu un foc de artificii la ora 22:00, urmat de spectacolul „Hai să dăm mână cu mână”, susținut de către Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii”, dirijată de maestrul Nicolae Botgros, care va încânta oaspeții sosiți la eveniment cu un recital de muzică populară.