Diaspora culturală a donat 2000 euro pentru „Bach la Casa de Cultură”

Un grup de 23 de moldoveni din diasporă, denumiți Diaspora Culturală, au donat astăzi, 27 iunie, 2000 euro pentru inițiativa Moldo Crescendo „Bach la Casa de cultură”. Potrivit Victoriei Nagy Vajda, moldoveanca stabilită în Luxemburg, donatorii sunt un grup de prieteni din Franța, Emiratele Arabe Unite, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, România și SUA, care își propun să susțină artiștii și proiectele culturale din R. Moldova.

„Credem că acest festival este foarte important, deoarece are loc în diferite localități din R. Moldova, unde oamenii nu sunt „răsfățați” cu evenimente culturale și poate va fi prima lor întâlnire cu muzica clasică, ascultată la casa de cultură din satul sau orașul în care locuiesc! În afară de aceasta, susținem muzicienii de la Moldo Crescendo, pentru că mulți dintre ei sunt „diasporiști” ca și noi”, susțin reprezentanții Diasporei Culturale.

Reamintim că între 21 iulie și 6 august, proiectul „Moldo Crescendo” își propune să organizeze evenimente culturale gratuite, cu muzică clasică, produse foto/video artistice și evoluția actriței Lia Sinchevici în nouă case de cultură din R. Moldova. Evenimentele vor face parte din a treia ediție a Festivalului Moldo Crescendo și urmează să aibă loc în localitățile din Ialoveni, Mereni, Călărași, Cimișlia, Ceadâr-Lunga, Hâncești, Rezina, Băhrinești și Chișinău.

Proiectul este organizat cu susținerea publicului larg, prin intermediul campaniei de crowdfunding pe Guvern 24.
Proiectul Moldo Crescendo a fost fondat de tineri muzicieni din R. Moldova cu studii la Universitățile de Muzică din Elveția, Belgia, România, Italia, Marea Britanie, Finlanda, Germania și Rusia.

În anul 2016, Moldo Crescendo a evoluat pentru prima dată în afara capitalei, la Castelul Mimi din Bulboaca și conacul Ciolak-Malski din Bahmut, „Moldo Crescendo Conace”, care, la fel, a fost finanțat prin crowdfunding, în proporție de 30%.

Sursa foto: Guvern 24


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *