Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   „descOPERĂ” frumusețea muzicii clasice

„descOPERĂ” frumusețea muzicii clasice

Festivalul de muzică clasică în aer liber „descOPERĂ” se va desfășura în premieră în țara noastră în perioada 3-5 iunie 2016 în Complexul Orheiul Vechi.

Festivalul „descOPERĂ” va oferi vizitatorilor ocazia unică de a descoperi frumusețea muzicii clasice într-un cadru inedit: spațiu rural, parte a Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi”, cu decor natural și o acustică de excepție.

„Festivalul va oferi populației locale și vizitatorilor străini posibilitatea de a trăi o experiență inedită și de a savura muzica clasică într-o combinație perfectă cu vinurile și gastronomia locală. Turismul înseamnă emoții, iar „descOPERĂ” cu siguranță va deveni o tradiție și va oferi vizitatorilor din întreaga lume doar emoții pozitive. Formatul și locul ales pentru eveniment sunt cu atât mai importante, în contextul în care Complexul Orheiul Vechi urmează a fi inclus în patrimoniul UNESCO”, susține Doina Nistor, directorul Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova.

Spectacolele din cadrul festivalului „descOPERĂ” vor fi susținute de 14 soliști de operă și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, formată din 70 instrumentiști și 100 de artiști de cor.

Programul evenimentului va include următoarele reprezentații:
– 3 iunie, ora 19.30, teatrul de vară Butuceni – Deschiderea oficială a festivalului. Concertul „Strauss, în vizită la Butuceni”
– 4 iunie, ora 19.30, lunca „Rigoletto” – Opera „Rigoletto” de Giuseppe Verdi
– 5 iunie, ora 19.30, teatrul de vară Butuceni – Opera „Messa da Requiem” de Giuseppe Verdi.