Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Concurs internațional de recitare a…

Concurs internațional de recitare a liricii eminesciene „La Putna”

La 25 iulie, începând cu ora 10:00, în incinta Centrului Academic Internațional Eminescu (bd. Dacia 20, sectorul Botanica), va fi organizat concursul de recitare a liricii eminesciene „La Putna”, etapa municipală.

La concursul local pot participa elevii claselor a IX-a – a XII-a. Participanții vor recita din lirica eminesciană și vor fi apreciați de juriu format din eminescologi, filologi, actori, regizori, specialiști în domeniu. Elevii laureați (Locul I, II și III; Mențiunea I, II și III) vor fi invitați pe 13-14 august, la Putna, pentru festivitatea de premiere și la un recital de poezie eminesciană.

Obiectivele acestui eveniment sunt: promovarea operei eminesciene în rândul elevilor din Bucovina, din Regiunea Cernăuți și din Chișinău, conștientizarea în rândul elevilor a importanței studierii operelor lui Mihai Eminescu, realizarea unui pelerinaj scriitoricesc în Bucovina, prin locurile care sunt legate intr-un fel sau altul de poetul Mihai Eminescu.

Concursul face parte din proiectul internațional „Trasee eminesciene”, susținut de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Mănăstirea Putna și Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene.

Doritorii de a participa la concurs se înscriu, în prealabil, la adresa de e-mail: elena_vorotneac@yahoo.com.