Concurs internațional de recitare a liricii eminesciene „La Putna”

La 25 iulie, începând cu ora 10:00, în incinta Centrului Academic Internațional Eminescu (bd. Dacia 20, sectorul Botanica), va fi organizat concursul de recitare a liricii eminesciene „La Putna”, etapa municipală.

La concursul local pot participa elevii claselor a IX-a – a XII-a. Participanții vor recita din lirica eminesciană și vor fi apreciați de juriu format din eminescologi, filologi, actori, regizori, specialiști în domeniu. Elevii laureați (Locul I, II și III; Mențiunea I, II și III) vor fi invitați pe 13-14 august, la Putna, pentru festivitatea de premiere și la un recital de poezie eminesciană.

Obiectivele acestui eveniment sunt: promovarea operei eminesciene în rândul elevilor din Bucovina, din Regiunea Cernăuți și din Chișinău, conștientizarea în rândul elevilor a importanței studierii operelor lui Mihai Eminescu, realizarea unui pelerinaj scriitoricesc în Bucovina, prin locurile care sunt legate intr-un fel sau altul de poetul Mihai Eminescu.

Concursul face parte din proiectul internațional „Trasee eminesciene”, susținut de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Mănăstirea Putna și Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene.

Doritorii de a participa la concurs se înscriu, în prealabil, la adresa de e-mail: elena_vorotneac@yahoo.com.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *