Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Cărți gratuite la „Pagini de…

Cărți gratuite la „Pagini de cafea”

Mișcarea Civică Tinerii Moldovei invită toți tinerii din Chișinău la un schimb de carte cu genericul „Pagini de cafea”.

Evenimentul va avea loc joi, 29 octombrie, ora 18:00, în incinta Teatrului „Ginta Latină”, etajul II. Oaspeții serii vor beneficia de cărți gratuite, cafea și muzică. „Pagini de cafea” este organizat în parteneriat cu „O carte pentru tine” și are drept scop susținerea tinerilor cititori și promovarea lecturii. În acest sens, organizatorii vor pune la dispoziția elevilor și studenților prezenți sute de cărți de literatură română și universală, ce urmează a fi luate acasă gratuit de cei care vor da curs invitației. Cei mai darnici cititori sunt rugați să aducă și ei câte o carte.

Intrarea la eveniment este liberă, iar schimbul de cărţi nu este obligatoriu şi nici permanent.

„Este un eveniment de socializare și interacţiune activă. Vrem să promovăm cititul și să-i facem pe tineri să iasă din casă, să comunice mai mult în realitate, să fie mai deschişi şi mai sociabili şi, desigur, să stimulăm interesul lor participativ. În cadrul evenimentului, vizitatorii vor avea ocazia să întâlnească și alți tineri dornici de a primi o carte, iar asigurarea unui ceai sau a cafelei este cel mai mic lucru pe care-l putem face pentru crearea unei atmosfere și mai prietenoase, şi mai detaşate, şi mai Unite.”, a declarat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice.

„O astfel de inițiativă este extrem de binevenită într-o societate, unde cărțile sunt
neglijate, îndeosebi de tineri. Cred că ar fi bine ca evenimente de acest gen să se organizeze mai des.”, menționează Galina Ciubotaru, lector universitar la USMF.

Evenimentul este parte componentă a campaniei de recrutare lansată de Tinerii Moldovei în această toamnă, sub genericul „N-ai avut până acum, vei avea cu noi”.