Caravana filmelor CRONOGRAF Tur a pornit prin țară

Caravana CRONOGRAF Tur a pornit la drum, iar cea de-a patra ediție va ajunge în acest an în 20 de localități din țară cu o selecție de filme de la Festivalul Internațional de Film Documentar CRONOGRAF.

Caravana a demarat din orașul Tiraspol, pe 22 iunie, și va continua până la sfârșitul lunii august în următoarele localități: Nisporeni, Milești (13 iulie), Râșcani, Șaptebani (15 iulie), Edineț, Cupcini (16 iulie), Rezina, orașul Rezina (20 iulie), Ialoveni, orașul Ialoveni (21 iulie), Florești, orașul Florești (22 iulie), Fălești, orașul Fălești (23 iulie), Călărași, Sipoteni (28 iulie), Ialoveni, Bardar (29 Iulie), Glodeni, Cuhnești (30 iulie), Orhei, Cucuruzeni (4 august), Drochia, Țarigrad (5 august), municipiul Chișinău, Ciorescu (6 august), Anenii Noi, Varnița (12 august), Hâncești, Logănești (14 iulie), Căușeni, Zaim, Anenii Noi, Gura Bâcului (31 August).

În program vor figura filme dedicate copiilor, din secțiunea CRONOGRAF Junior, filme pentru tineri și adolescenți, din secțiunea Un Like pentru Documentar, producții din Secțiunea Principală a festivalului, dar și o comedie de producție română. Filmele vor fi proiectate pe un ecran mare, amplasat în aer liber sau case de cultură din localități. Intrarea la proiecții este liberă.

Organizat pentru al patrulea an consecutiv, CRONOGRAF Tur este un proiect unic pentru R. Moldova, lansat pentru a suplini lipsa cinematografelor din satele și raioanele țării. Spectatorii vor avea ocazia să se delecteze cu povești remarcabile și să cunoască cele mai noi producții în materie de documentar.

CRONOGRAF Tur este un proiect organizat de OWH Studio, cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare. Ediția precedentă a proiectului a adunat peste 3000 de spectatori în întreaga țară.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *