„CAFENEAUA”, spectacolul fiecăruia și al tuturor, la Teatrul „M.Eminescu” din Chișinău

Institutul Cultural Român “Mihai Eminescu” din Chişinău în colaborare cu Teatrul Naţional “Mihai Eminescu” din Chişinău organizează, pe 12 februarie 2017, în Sala Mare a Teatrului Naţional “Mihai Eminescu”, o reprezentaţie cu piesa “Cafeneaua” în regia lui Horaţiu Mălăele.

Cafeneaua – O bufonadă amară, ce ne propune să cunoaştem povestea simplă a unei familii americane: Louise şi Wally Murdock (văzuţi la 30, 50 şi 70 de ani); căsnicia lor fisurată dar şi consolidată de apariţia tinerei Janet. Protagoniştii spectacolului sunt mari actori ai scenei româneşti: Emilia Popescu, Dana Dogaru şi Horaţiu Mălăele.
O comedie în care râsul capătă gustul sărat al lacrimilor. Un spectacol despre viață, iubire, trădare și singurătate; un spectacol al tuturor dar mai ales al sufletelor anonime, pustiite de necazuri aparent banale.

Pe parcursul comediei, râsul va căpăta gustul sărat al lacrimilor, spectacolul fiind dominant de viaţă, iubire, trădare şi singurătate.
Horaţiu Mălăele transformă o dramoletă americană mofluză într-o explozie de umor şi emoţie.

„Mai limpede ca orice, mi-am descoperit ambiţiile şi slăbiciunile, norocirile si nenorocirile, viaţa mea, a voastră, a noastră şi toate la un loc răsturnate în viaţa acestei familii imaginate – oglinda vie şi spăimântătoare a vieţii noastre pe pământ.” – Horaţiu Mălăele

Spectacolul  “Cafeneaua” în regia lui Horaţiu Mălăele a ținut afișul Teatrului Bulandra mai bine de 20 ani, fiind itinerat cu mare succes în peste douăzeci de țări.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *