Bustul lui Grigore Vieru, edificat la Călărași

La Călăraşi va fi edificat un bust al poetului Grigore Vieru. Sculptura va fi înălțată în fața sediului Bibliotecii Publice „Grigore Vieru” din oraș. Proiectul urmează să fie coordonat cu Ministerul Culturii.

Cheltuielile pentru executarea şi instalarea bustului, precum şi pentru amenajarea terenului aferent, vor fi asigurate din donaţii şi din contribuţiile Consiliului orăşănesc.

Anul 2015 este consacrat în memoria poetului Grigore Vieru. El a fost unul dintre fruntaşii Mişcării de Eliberare Naţională. Poetul a primit cea mai prestigioasă distincţie internaţională în domeniul literaturii pentru copii „Diploma de onoare Andersen”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *