Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   BITEI 2016: Teatrele încearcă să…

BITEI 2016: Teatrele încearcă să găsească noi mijloace de comunicare cu spectatorul

Ediția a XII-a a Festi­va­lu­lu­lui Inter­națio­nal al Arte­lor Sce­nice – Bie­nala Tea­tru­lui „Eugene Ione­sco”, BITEI-2016, cu  gene­ri­cul ,,Împre­ună… doar împre­ună’’,  se desfășoară în perioada  27 mai -5 iunie. Ast­fel, în cadrul fes­ti­va­lu­lui, gru­puri tea­trale din Româ­nia, Japo­nia, Polo­nia, Egipt, Coreea de Sud, Rusia, Bela­rus, Ucraina, Franţa, Geor­gia, Ger­ma­nia și Israel  evo­luează  pe scena Tea­tru­lui “Eugene Ione­sco”.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, unul dintre participanții la BITEI 2016, Labo­ra­to­rul de Tea­tru Inde­pen­dent din Cer­nă­uţi a declarat că prin spectacolele pe care le face încearcă să găsească noi mijloace de comunicare cu publicul.

„În spectacolele noastre avem foarte puțin text, de la 5 la 10 pagini. Spectacolele durează între o oră și jumătate și două ore. Am fost în Lituania, Polonia, Rusia. Publicul reacționează diferit la spectacole, în dependență de teatrul cu care a fost educat. Creăm totul împreună, există un fel de mit pe care noi credem că îl confirmăm când un colectiv de oameni care gândesc la fel înlocuiește genialitatea. Credem că suntem un asemenea exemplu”, au declarat actorii în cadrul conferinței.

BITEI-2016 se desfă­şoară sub îna­l­tul patro­naj al Guver­nu­lui R. Mol­dova, cu spri­ji­nul Minis­te­ru­lui Cul­tu­rii și Pri­mă­riei Muni­ci­pi­u­lui Chi­și­nău.