A doua ediție a Târgului de Post la Chișinău

Al doilea Târg de Post la Chișinău VEGAN SHOW va avea loc duminică, 22 martie la Centrul pentru copii și tineret Artico, bd. Ștefan cel Mare, 169.

„Acest eveniment are ca scop promovarea nutriţiei sănătoase şi diverse în perioada de post, a bucatelor tradiționale de post, precum şi a produselor alimentare autohtone. Suntem siguri că agricultorii şi prelucrătorii autohtoni au ce să prezinte publicului larg, celor care postesc şi nu numai. De la făină până la mirodenii, de la supă până la colțunași și cocktailuri de post, lapte de migdale, vlastare verzi, fructe în ciocolată, uleiuri și sucuri-fresh – toate vor fi la dispoziția vizitatorilor”, a povestit Tamara Șchiopu, autoarea târgului de post Vegan Show.

În cadrul târgului vor avea loc:
– Vânzări de produse alimentare de post autohtone și în sezon, produse Eco;
– Master Class-uri „Teatru Gastronomic Vegan” cu degustări de bucate de post, pregătite de bucătari profesioniști;
– Cafenea de post (mamăligă, tocănițe, supe, grătar de legume, colțunași și multe altele);
– Vânzarea setului de reţete „Bucate de Post: Reţete şi Poveţe”, Chișinău, 2013;
– Jocuri şi activități pentru copii;
– Tombola „Coşul de post” în susținerea copiilor defavorizați de la școala auxiliară-internat nr 5 din Chișinău;
– Tribuna Sănătății cu prezentări ale medicilor nutriționiști și producătorilor locali.

Pentru prima dată, în cadrul evenimentului va fi lansat concursul național „Polonicul de Aur”, cu scopul de a susține gastronomia artizanală. Astfel, toate gospodinele sunt invitate să prezinte adjică de casă.

Evenimentul este orientat spre familii cu copii. Folosirea alcoolului și fumatul nu vor fi admise pe teritoriul târgului.

Intrarea 10 lei/persoană. Copiii de până la 10 ani – gratis.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *