Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Gloria Muncii” pentru Mihail Aizin,…

„Gloria Muncii” pentru Mihail Aizin, alias Kitaeț: Un vicespeaker întreabă Președinția dacă a ținut cont de legăturile acestuia cu lumea interlopă

Vicepreședintele Parlamentului din partea Platformei DA, Alexandr Slusari, îi solicită secretarului general al Aparatului Președintelui R. Moldova, Nicolae Posturusu, să informeze în baza căror merite i-a fost conferită lui MIhail Aizin, alias Kitaeț, distincția „Gloria Muncii” și cine i-a înaintat candidatura.

Acesta mai întreabă dacă Președinția a ținut cont de trecutul și legăturile lui Aizin cu lumea interlopă, dar și de faptul că el a participat în acțiuni raider la preluarea afacerilor de la diferiți antreprenori.

https://www.facebook.com/alexander.slusari/posts/2385895865040447

Mihail Aizin, alias Kitaeţ, considerat unul dintre liderii unei organizații criminale din timpul guvernării comuniste și reținut anterior, dar eliberat, a fost decorat de către președintele R. Moldova, Igor Dodon, cu ordinul „Gloria Muncii”. Distincția i-a fost înmânată vineri, 18 septembrie.

În spațiul public au apărut mai multe critici. Solicitată de ZdG, șefa Serviciului de presă din cadrul Președinției, Carmena Lupei, a declarat că „distincțiile de stat se oferă conform selecțiilor și propunerilor făcute de diverse comisii, iar președintele nu cunoaște toate persoanele recomandate”