Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Radio CHIŞINĂU se lansează în…

Radio CHIŞINĂU se lansează în R. Moldova

Radio CHIŞINĂU, un produs al Radio România, realizat în colaborare cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, se lansează pe 1 decembrie 2011. Noul post îşi propune să aducă pe piaţa mediatică din R. Moldova proiecte editoriale de calitate, la standardele Serviciului Public de Radio românesc, care să răspundă cerinţelor culturale şi de informare ale ascultătorilor.

Noul post de radio îşi propune să contribuie la promovarea valorilor autentice comune şi europene, precum şi la informarea directă, corectă, echilibrată şi echidistantă a publicului (ascultători şi utilizatori de internet).

Radio CHIŞINĂU va difuza ştiri şi emisiuni de actualitate, culturale şi de divertisment producţie proprie – care pun în valoare atât personalităţile şi evenimentele importante din actualitatea internă şi internaţională, cât şi pe cele care au marcat istoria – şi va retransmite programe ale posturilor Radio România.

Evenimentele speciale organizate la Chişinău, cu ocazia lansării oficiale a noului post de radio, se vor desfăşura pe tot parcursul zilei de 1 Decembrie.

De la ora 18.00, va avea loc, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, un concert special, la care vor participa formaţii şi solişti consacraţi din Republica Moldova şi România: Busuioc Moldovenesc cu Maria Iliuţ, Nicolae Glib şi Laura Lavric, Noroc, Gândul Mâţei, Big Band-ul

Radio România împreună cu Ozana Barabancea şi Berti Barbera, Taxi şi Direcţia 5.

Tot astăzi va fi lansată şi pagina de internet a postului www.radiochisinau.md, prin care publicul va putea asculta, în timp real, programul postului, va avea acces la arhiva de ştiri, emisiuni, galeria multimedia şi va interacţiona cu echipa postului prin mesaje şi comentarii.

Proiectul Radio Chişinău – cel mai nou post al radioului public românesc – a fost iniţiat şi dezvoltat în colaborare cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, din cadrul Guvernului României.

Radio Chişinău emite pe 70% din suprafaţa Republicii Moldova din martie 2011, pe frecvenţele ARENA FM şi poate fi ascultat pe unde scurte FM – 89.6 în Chişinău, 93.8 în Ungheni, 106.1 la Tighina, 93.3 în Cahul, 104.6 la Edineţ, 102.6 în Briceni şi 107.1 la Drochia şi on-line pe www.radiochisinau.md.