Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Profesorul de la gimnaziul din…

Profesorul de la gimnaziul din Hâncești, care a abuzat fizic un elev, va fi concediat

Ministerul Educației anunță că profesorul din gimnaziul din Hâncești, care a agresat fizic un elev, va fi concediat, iar directorul instituției – penalizat prin aplicarea unei mustrări. O decizie referitoare la acest subiect a fost adoptată în cadrul consiliului de administrație al Direcției raionale de învățământ Hâncești.

Profesorul a lovit elevul în timpul lecțiilor. Incidentul s-a produs marți, 13 ianuarie, în timpul orelor. Potrivit Direcției raionale de învățămînt, profesorul și-a recunoscut vina. Ministerul Educației amintește instituțiilor de învățământ despre obligativitatea respectării prevederilor normative în vigoare referitoare la protecția copilului și, în special, a sesizării cazurilor suspecte de abuz, în baza fișei de sesizare, conform procedurii de organizare instituțională și de intervenție a lucrătorilor instituțiilor de învățământ în cazurile de abuz, neglijare, exploatare, trafic al copilului (ordinul ME nr. 77 din 22.02.2013).

Totodată, Ministerul Educației reiterează că profesorii care admit violența asupra elevilor trebuie să fie excluși din sistem, iar școala trebuie să asigure un mediu prietenos copilului.