Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Pretendent la prezidențiale: Trebuie să…

Pretendent la prezidențiale: Trebuie să lichidăm partidele parlamentare și să-i interzicem pe cei care au fost la guvernare în ultimii 20 de ani

Candidatul desemnat de Partidul Oamenilor Muncii pentru alegerile prezidențiale, Serghei Toma, al cărui grup de inițiativă se află în proces de colectare a semnăturilor pentru a fi înregistrat în calitate de concurent electoral, susține că procesul este dificil.

Totuși, acesta a prezentat miercuri, 16 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă la IPN, câteva puncte din programul său electoral.

Toma a declarat că este necesar să fie realizat un referendum cu privire la „interzicerea tuturor celor care au fost la guvernare în ultimii 20 de ani, ei sunt infectați de corupție, nu trebuie să fie admiși la următoarele alegeri”.

De asemenea, acesta a menționat că „trebuie să lichidăm toate partidele parlamentare” și a îndemnat cetățenii să nu urmărească știrile difuzate de televiziuni, spunând că „toate aparțin oligarhilor, nu există adevăr”.

Actorul Sergiu Voloc a făcut apel către cetățeni să semneze pentru înregistrarea lui Serghei Toma în calitate de candidat la funcția de președinte al R. Moldova, pentru că „este un om curat, vine din noi”.

Contactat de ZdG și întrebat câte semnături a reușit să adune, Toma a comunicat că „încă nu știu ce este pe teritoriu acum”.

Conform Codului electoral, sunt necesare cel puțin 15.000 de semnături valide.

Deocamdată, Comisia Electorală Centrală a înregistrat doi candidați în cursa pentru prezidențială: Renato Usatîi (Partidul Nostru) și Andrei Năstase (Platforma DA).

Au mai depus listele cu semnături Andrian Candu („Pro Moldova) și Tudor Deliu (PLDM).

Membrii grupurilor de inițiativă ale celorlalți nouă pretendenți sunt în proces de colectare a semnăturilor.

Alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie. Campania electorală va începe nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua alegerilor, adică la 2 octombrie.