Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Poroșenko dorește ca Ucraina să…

Poroșenko dorește ca Ucraina să se retragă din organele statutare ale CSI

Фото: REUTERS

Președintele Petro Poroșenko sugerează pregătirea, împreună cu Cabinetul de Miniștri, a unui plan privind retragerea Ucrainei din CSI. El a declarat acest lucru în timpul unui discurs la Forumul de Securitate de la Kiev.

„Pe baza faptului că Ucraina nu a fost niciodată și nu este membru al CSI, iar eșecul acestei structuri – CSI, să condamne agresiunea rusă, aș cere ca noi, împreună cu guvernul să pregătim propuneri pentru a pune capăt participării noastre în organele statutare ale CSI, precum și pentru retragerea definitivă a Ucrainei din cadrul instituției respective de la Minsk „, a declarat Poroshenko.

Președintele a declarat, de asemenea, că este necesar să se inventarieze întregul cadru normativ și legal creat de Ucraina în cadrul CSI, pentru a asigura respectarea intereselor naționale ale statului.

De asemenea, Poroșenko a cerut partenerilor străini să revizuiască obligațiile contractuale în Federația Rusă pentru „zone sensibile de cooperare”. Amintim că, anterior, Peter Poroshenko și-a exprimat intenția de a impune sancțiuni oligarhilor ruși.

Sursa: Hromadske
Фото: REUTERS