Principală  —  IMPORTANTE   —   Femeia care a fost trasă…

Femeia care a fost trasă de mână de un polițist, pentru că vindea verdețuri în stradă, a fost amendată

Femeia care, la începutul lunii iunie, vindea verdețuri pe strada Matei Basarab intersecție cu bulevardul Moscova, din sectorul Râșcani al capitalei, și a fost trasă de mână de oamenii legii, a fost amendată cu 1.500 de lei.

Ofițera de presă a poliției capitalei, Svetlana Scripnic, a declarat pentru Ziarul de Gardă că femeia a fost sancționată pentru comerț stradal neautorizat cu o amendă în valoare de 1500 de lei.

Cât privește ancheta de serviciu inițiată de direcția inspectare efectiv a IGP pentru a stabili circumstanțele cazului și corectitudinea comportamentului angajatului Poliției care apucă și trage o femeie de mână, iar mai mulți trecători condamnă acțiunile acestuia, încă nu a fost finalizată.

Astfel, la mai mult de o lună de la incident, în privința acțiunilor polițistului, deocamdată, nu este o decizie finală, iar la moment se evaluează acțiunile acestuia.

Ulterior a fost lansată o petiție online prin care se cerea demisia polițistului care miercuri, 3 iunie, a fost filmat cum apucă și trage de mână o femeie care vindea verdețuri pe o stradă din capitală. Autorii petiției au condamnat acțiunile polițistului și au solicitat autorităților ca acesta să fie demis din funcție.