Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Ce spune Andrian Candu…

VIDEO Ce spune Andrian Candu despre fostul guvernator Sergiu Cioclea

Înainte de a anunța candidatura lui Octavian Armașu pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), președintele Parlamentului, Andrian Candu, a vorbit despre activitatea fostului șef al BNM, Sergiu Cioclea. Candu a declarat că, datorită „capacităților profesionale și de management ale domnului Cioclea, astăzi, ca niciodată, situația în domeniul financiar-bancar și monetar este una foarte bună în R. Moldova”. 

Vedeți aici CV-ul și averea declarată a candidatului propus la funcția de guvernator al R. Moldova

„Aș vrea să reiterez aprecierea pe care o avem față de activitatea domnului Cioclea și chiar să remarc faptul că multe s-au reușit. Dumnealui personal s-a implicat. În primul rând a creat o echipă bună la Banca Națională, în al doilea rând a cooperat foarte bine cu Parlamentul și Guvernul R. Moldova pentru a avea o legislație modernă, s-a descurcat foarte bine în cooperarea cu Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și alți parteneri internaționali și astăzi, ca niciodată, situația în domeniul financiar-bancar și monetar este una foarte bună în R. Moldova. Începând de la ratele creditelor în băncile comerciale, rata de refinanțare, puterea leului, toate sunt în beneficiul economiei R. Moldova și multe se datorează capacităților profesionale și de management ale domnului Cioclea”, a declarat Candu

Joi, 29 noiembrie, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunțat că va propune deputaților candidatura ministrului finanțelor, Octavian Armașu, la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.

Octavian Armașu urmează să-i ia locul fostului guvernator, Sergiu Cioclea, care și-a anunțat demisia pe 20 noiembrie. Cioclea era guvernator al BNM din 11 aprilie 2016 și urma să conducă instituția în următorii șapte ani, însă și-a anunțat demisia după aproape trei ani.