Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Soția lui Vlad Filat vorbește:…

Soția lui Vlad Filat vorbește: „Voi, cei de la CNA (cu mici excepții) nu sunteți decât o „gașcă de bandiți în epoleți”. Anterior, arătați cu degetul în sus, la bojica Voronin. Acum – arătați spre Cantemir”

Angela Gonța, soția ex-premierului Vlad Filat a postat un mesaj pe pagina sa de pe o rețea de socializare, în care vorbește despre cazul în care a fost implicat cel cu care, de la finele anului 2013, s-a căsătorit și cu care are un copil.  Aceasta vorbește despre percheziții și probele procurorilor, despre felul acestora de a lucra, despre filmul apărut cu Filat pe internet.  „Este politicianul Vlad Filat vinovat de ce i se intampla? Da. Pentru ca a avut ocazia sa schimbe lucrurile, dar nu a facut-o. De ce? O sa va spuna el”, precizează Gonța.

Vedeți mai jos întreg mesajul postat de Angela Gonța pe pagina sa de facebook.

„De cand m-am retras din viata publica am ezitat sa fac declaratii cu tenta politica. Am considerat ca orice parere de a mea ar putea fi interpretata sau chiar lipsita de credibilitate, tinand cont si de gradul de rudenie pe care-l am cu politicianul Vlad Filat. Nu am comentat nici atunci cand in urma perchezitiilor, care au inceput in lipsa mea si a avocatilor, majoritatea „probelor” ridicate de procurori sunt de fapt lucrurile mele. E vorba de calculatorul meu, stikuri cu poze mai vechi si noi, un telefon vechi, cateva ceasuri cumparate dea lungul anilor . Chiar daca procurorii anuntau cu mare fast de „aceste probe”, am avut ferma convingere ca nu trebuie sa intervin pt ca ancheta sa deruleze conform legii.

In schimb, cei care conduc ancheta nu au tinut si nici nu tin cont de lege si „au aruncat” in internet tot felul de informatii minciunoase si „probe” din dosar. Mai nou, in aceeasi sursa media, a aparut si filmuletul.

Intrebarea mea este DE CE?

Care este scopul sa faci acest spectacol atata timp cat in fata judecatorilor procurorul spune ca are suficiente probe ca Filat sa fie judecat. Aveti probe, aveti dovezi? Sunteti profesionisti? Minunat. Faceti-va treaba. Sa triumfe adevarul! Dar de ce sa-i umilesti familia? De ce sa-i rusinati parintii in varsta de 70 de ani? De ce? Ca sa santajati? Ca sa intimidati?

Ei bine, va felicit! Eu cred ca ati reusit. Imi e rusine. Dar stiti de ce? Pentru ca in timp ce o tara intreaga asteapta de aproape un deceniu sa luptati impotriva coruptiei, voi cei de la CNA (cu mici expeptii) nu sunteti decat o „gasca de banditi in epoleti”. Pe vremea lui Voronin, cand instrumentati cazul Sarban, Pasat, Becciev si altii, aratati cu degetul in sus, la bojica Voronin. Acum – aratati spre Cantemir. Va amintiti de cazul ministrului Focsa initiat in aceeasi zi cu cazul Vicol? Vicol – condamnat. Focsa? A, el e membru PD.

Intimidata? Da! Dar nu pentru ca am privit un filmulet cum doi oameni maturi fac sex. Intimidata pentru ca daca ti se intampla asa ceva, si e clar ca i se poate intampla oricui, nu ai cui sa te plangi si sa-ti faci dreptate. Cui? Unei procuraturi si unui CNA care actioneaza in unison cu „banditii fara epoleti”?

Este politicianul Vlad Filat vinovat de ce i se intampla? Da. Pentru ca a avut ocazia sa schimbe lucrurile, dar nu a facut-o. De ce? O sa va spuna el. Cert este ca a urmarit cum rand pe rand colegii lui s-au ales cu dosare penale si nu a facut decat sa spuna „ancheta sa-si spuna cuvantul”. Si „ancheta”,controlata politic, si-a spus cuvantul. Au urmat rudele, apoi el.

Inrebarea este: „Cine este urmatorul?”

sursa foto: perfecte.md