Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (sondaj) Cum ar putea arăta…

(sondaj) Cum ar putea arăta rezultatele alegerilor de duminică în Chișinău

Concurenții care ar putea să lupte în turul doi pentru mandatul de un an la șefia Primăriei municipiului Chișinău sunt socialistul Ion Ceban și candidata independentă Silvia Radu, arată rezultatele Barometrului Opiniei Publice, realizat de Institutul de Politici Publice. Potrivit cercetării sociologice realizate între 19 aprilie și 9 mai, 30% din repondenți și-ar da votul la 20 mai pentru candidatul PSRM, Ion Ceban. Cu 7% mai puțin ar acumula candidata independentă Silvia Radu. Liderul PPDA, Andrei Năstase, ar obține suportul a 15% din alegători, pe când candidatul PL, Valeriu Munteanu, nu ar reuși decât o performanță de 5%. În același timp, 19% din persoanele chestionate au declarat că nu știu pentru cine își vor da votul duminică.

Întrebați pe cine ar vota în turul doi, în cazul în care s-ar califica Ion Ceban și Silvia Radu, 31% din repondenți l-au numit pe Ceban, 32% – pe Silvia Radu, iar 37%  – au declarat că nu știu pe cine dintre cei doi ar alege.

În situația dacă în cel de-al doilea tur s-ar califica liderul PPDA, Andrei Năstase, și candidata independentă Silvia Radu, ultima ar fi votată de 33% de repondenți, pe când Năstase – de 21%. Alți 46% din respondenți au declarat că nu știu cum ar vota în asemenea situație.

Dacă în turul doi ajung Năstase și Ceban, voturile vor fi împărțite astfel: 33% pentru Ion Ceban, 27%  pentru Andrei Năstase, iar 40% nu au o opțiune de vot.

Citiți și:

Tranzacţiile imobiliare, firmele şi proiectele finanţate de Occident din familia socialistului Ion Ceban

Silvia Radu, candidata (in)dependentă, susţinută de televiziunile lui Plahotniuc