Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fostul democrat Sergiu Sîrbu, numit…

Fostul democrat Sergiu Sîrbu, numit vicepreședinte al Partidului „ȘOR”

Fostul democrat Sergiu Sîrbu a fost numit vicepreședinte al Partidului „ȘOR” de către liderul formațiunii, Ilan Șor.

Decizia de a-l numi pe Sergiu Sîrbu în funcția de vicepreședinte al Partidului „ȘOR a fost luată în conformitate cu Legea nr. 294 din 21.12.2007 cu privire la partidele politice, în baza articolului 35 al statutului Partidului „ȘOR”, se arată într-un comunicat al partidului.

Sergiu Sîrbu urmează să preia responsabilitatea în ceea ce privește aspectele de ordin juridic și legislativ. Decizia urmează sa fie parafată de Consiliul Politic Național al Partidului „ȘOR”, care urmează să se reunească în ședință, în curând.  

După ce în februarie 2020 a părăsit Partidul Democrat din Moldova (PDM) și a pus umărul la constituirea grupului parlamentar Pro Moldova, în octombrie 2020 Sergiu Sîrbu a anunțat că părăsește formațiunea și în continuare va activa în calitate de deputat neafiliat.

Tot în octombrie 2020, Sîrbu spunea că o susține pe candidata Partidului „ȘOR” la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Violeta Ivanov. Cei doi au fost colegi în Partidul Comuniștilor din R. Moldova, iar ulterior în PDM.