Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Șeful Misiunii OSCE, îngrijorat de…

Șeful Misiunii OSCE, îngrijorat de decizia Tiraspolului cu privire la restricția impusă mașinilor înmatriculate în R. Moldova

Șeful Misiunii OSCE, Claus Neukirch și-a exprimat îngrijorarea după ce Tiraspolul a anunțat că va interzice intrarea mașinilor cu numere de inmatriculare moldovenești prin punctele de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina.

„Îmi exprim îngrijorarea cu privire la evoluțiile recente care pot afecta negativ libertatea de mișcare a populației de pe ambele maluri ale Nistrului. OSCE continuă activ eforturile de mediere pentru a evita acest lucru. Am încredere deplină în sentimentul de responsabilitate și de rațiune al ambelor părți și rămân încrezător că împreună putem menține procesul de reglementare transnistreană pe o traiectorie pozitivă în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri”, a declarat Șeful Misiunii OSCE, Claus Neukirch.

Așa-zisul minister de Interne de la Tiraspol a anunțat printr-un comunicat de presă că începând cu 10 ianuarie că această măsură va fi valabilă până la ridicarea restricțiilor impuse de partea Moldovei asupra vehiculelor transnistrene.

Începând cu 10 ianuarie, Poliția de Frontieră din Moldova a anunțat că a sistat aplicarea excepției temporare privind măsurile de control a autoturismelor din regiunea transnistreană a R. Moldova.

La 14 ianuarie, la Tiraspol a avut loc o reuniune a reprezentanților părților în cadrul procesului de negociere privind soluționarea transnistreană în format 5 + 2. Cu toate acestea, niciunul dintre cei prezenți nu a propus pentru discuție această problemă.