Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacțiile europarlamentarilor la rezultatul alegerilor…

Reacțiile europarlamentarilor la rezultatul alegerilor din R. Moldova

Europarlamentarii de origine română Siegfried Mureșan și Cristian Preda s-au exprimat vizavi de alegerile din R. Moldova. Astfel, Cristian Preda a spus că alegerile din Moldova reprezintă un test și pentru România, iar Siegfried Mureșan a punctat că scorul obținut de Blocul ACUM „arată preferința oamenilor pentru reformarea clasei politice din R. Moldova”. 

„Blocul ACUM au reușit un scor foarte bun la primele alegeri parlamentare din R. Moldova la care participă – 26,64%. La finalul unei campanii în care au fost atacați din toate părțile și de toți oponenții politici, la finalul unor alegeri cu multe nereguli – multe dintre ele constatate și de Misiunea Internațională de Observare a Alegerilor -, acest scor arată că cetățenii R. Moldova își doresc o clasă politică nouă, reformată și care să ducă țara către Europa. Am încredere că Maia Sandu, Andrei Năstase și Blocul ACUM vor conduce schimbarea clasei politice din R. Moldova. Am încredere că Blocul ACUM va aduce R. Moldova mai aproape de Uniunea Europeană”, a  spus Mureșan.

Alt europarlamentar de origine română, Andi Cristea a menționat anterior în contextul unui interviu pentru Europa Liberă că cel mai optimist scenariu  legat de alegeri „ar fi ca R. Moldova să rămână stabilă pe o orbită pro-europeană”.

Urmăriți harta interactivă de pe Ziarul de Gardă pentru a vizualiza cine sunt candidații care au câștigat în circumscripțiile uninominale.