Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Ion Ceban a revenit…

VIDEO Ion Ceban a revenit la muncă după concediul pe cont propriu și cere demisia pretorului sectorului Botanica

După o săptămână în care spune că și-a luat concediu pe cont propriu pentru a-l susține pe Igor Dodon, primarul capitalei Ion Ceban anunță că a revenit la lucru, cu exact 3 zile înainte de alegeri.

Ceban a făcut „o inspecție inopinată” la trecerea subterană de la intersecția bulevardelor Dacia, Decebal și Traian de la Botanica și a solicitat demisia imediată a pretorului sectorului.

„Așa cum spuneam anterior, au fost mai multe tentative să acordăm încredere administrației preturii Botanica, însă în consecință lucrurile nu se mișcă așa cum ne dorim noi. Concluziile mele sunt nesatisfăcătoare. Cred că și colegii mei se alătură acestor concluzii. Sunt mișcări față de când am fost ultima dată în vizită inopinată, în ceea ce ține de salubrizare, gherete, tarabebannere, s-a mai rezolvat ceva la Hristo Botev, dar uitați-vă ce se întâmoplă, parcă e un shanghai, în continuare este murdar șu acest lucru nu poate fi tolerat mult timp”, a declarat Ion Ceban.

Edilul capitalei spune că așteaptă demisia imediată a pretorului sectorului Botanica, Boris Prepeliță. Un alt motiv ține și tărăgănarea reparației subteranei de la acea intersecție care urmează a fi restaurată de către fracțiunea Partidului Șor a Consiliului Municipal Chișinău. Astăzi, reprezentanții formațiunii urmează să prezinte proiectul de reconstrucție a acesteia.

„Lucrurile nu trebuie întârziate, este un mesaj pe care îl aduc fiecărei administrații a sectoarelor, a regiilor și spre marele regret se mai întâmplă să gafeze și foarte urât în realizarea unor lucrări.

Anunț astăzi că solicit acum, imediat demisia pretorului. Această demisie astept sa fie prezentată până seara. Între timp vreau să prezint colega care urmează să realizeze interimatul este Diana Gubac, consilier în cabinetul primarului, care în ultimele 3-4 luni preponderent s-a ocupat de gestionarea activității preturilor mun. Chișinău, planificare raportare și toate platformele ce urmeaza a fi digitalizate. Până ce toate subiectele cu caracter juridic se vor administra voi ruga în calitate de consilier să fiți prezenți la prezentare venită de la partidul Șor. Am propus 3 sa fie reabilitate, aici e prima, dacă vor cădea de acord să fie realbilitate și celelalte doiu și invităm fiecare fracțiune din CMC să participe direct sau prin implecarea agenților economice”.

Ceban spune că sunt probleme și în alte sectoare, fără a detalia și spune că va monitoriza atent toate lucrările care se fac. Consiliera primarului, Diana Gubac are la dispoziție 10 zile pentru a prezenta proectele importante ce urmează a fi realizate în utrmătorul an în sectorul Botanica.

Diana Guba locuiește în sectorul Ciocana și recunoaște că-i va fi greu, dar dă asigurări că va reuși să se descurce în noua funcție.

Am încercat să luăm o reacție de la Boris Prepeliță, însă aesta nu a răspuns la apel și nici la mesajul transmis.