Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Protest. Azi, 14.00, la Președinția…

Protest. Azi, 14.00, la Președinția R. Moldova

Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” cheamă din nou oamenii la protest. De această dată, aceștia anunță că vor picheta, astăzi, începând cu ora 14.00, sediul Președinției, după cepreședintele Nicolae Timofti a promulgat, marți, 4 octombrie, pachetul de legi „care cuprinde transformarea miliardului furat din sistemul bancar în datorie publică”.

„În loc să acționeze în interes național, suspendând hotărârea abuzivă a Guvernului Filip și atacând-o la Curtea Constituțională, în loc să demareze imediat un referendum pentru a cere opinia poporului într-o chestiune ce vizează întreaga populație, șeful statului a executat tacit ordinul coordonatorului Plahotniuc. Pe final de mandat, Nicolae Timofti a confirmat că nu este un președinte credincios Constituției. Prin acțiunile și, mai ales, inacțiunile sale, președintele se face complice la furtul secolului. Nu putem tolera acest act de înaltă trădare. Subiectul împovărării cetățenilor cu miliardele furate nu poate fi unul de dezbatere politică. Miliardul va trebui să îl întoarcem toți, chiar și copiii care încă nu s-au născut. Această lege nedreaptă trebuie anulată. Este primul lucru pe care viitorul președinte are obligația să îl facă!”, se menționează în comunicat.

Marți, 4 octombrie, Nicolae Timofti a decis să promulge cele 7 legi pentru care Guvernul Filip și-a asumat răspunderea. Una din cele 7 legi se referă la transformarea miliardului furat din BEM, Banca Socială și Unibank în datorie publică, ce urmează a fi rambursată din bugetul de stat în următorii 25 de ani.