Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Primarul general, Ion Ceban,…

VIDEO Primarul general, Ion Ceban, și-a luat concediu și și-a delegat atribuțiile de serviciu pentru a-l susține pe candidatul Igor Dodon în campanie electorală

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, și-a luat concediu și și-a delegat atribuțiile de serviciu viceprimarului Ilie Ceban. Ceban spune că a luat această decizie pentru a-l putea susține pe candidatul independent, susținut public de Partidul Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon în campania electorală.

Anunțul a fost făcut de Ion Ceban printr-un spot video postat pe Facebook, în care apare alături de concurentul electoral Igor Dodon.

Sunt un om al echipei și începând cu ziua de astăzi mi-am luat concediu pentru a susține candidatura domnului Igor Dodon la al doilea mandat pentru funcția de președinte.

Începând cu ziua de astăzi pentru o perioadă de o săptămână atribuțiile de primar general vor fi delegate viceprimarului Ilie Ceban în care am toată încrederea”, menționează Ceban în spotul video publicat pe Facebook.

Consilierul Partidului Unității Naționale (PUN) Corneliu Pântea, care l-a acuzat pe Igor Dodon că a folosit imaginea Primăriei Chișinău și a primarului general pentru a-și face campanie electorală, a anunțat că PUN a depus marți, 20 octombrie, o cerere de chemare în judecată prin care a solicitat constatarea faptului că „concurentul electoral Igor Dodon, candidat independent la funcția de președinte al R. Moldova, a încălcat prevederile Codului electoral prin folosirea resurselor administrative în campania electorală, iar ulterior să fie sesizată Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a-l avertiza pe concurentul electoral Igor Dodon până la excluderea acestuia din cursa electorală”.

Potrivit art. 52 „Agitația Electorală”, alin.7 și 8, din Codul Electoral (7) candidaţii nu pot folosi mijloacele şi bunurile publice (resursele administrative) în campaniile electorale, iar autorităţile/instituţiile publice şi cele asimilate acestora nu pot transmite/acorda concurenţilor electorali bunuri publice sau alte favoruri decît pe bază de contract, în condiţii de egalitate pentru toţi concurenţii electorali. Nu pot fi utilizate în scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituţii de stat sau autorităţi publice, atît din ţară cît şi de peste hotare, ori organizaţii internaţionale.