Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președintele Delegației Parlamentului European pentru…

Președintele Delegației Parlamentului European pentru R. Moldova vine cu acuzații în adresa PD: Au sunat imediat dupa intalnire la Bucuresti la PSD să încerce să mă schimbe din funcție

Andri Cristi, parlamentar european din partea Partidului Social Democrat din România acuză Partidul Democrat din R. Moldova de faptul că ar fi încercat să-l schimbe din funcția de președinte al Delegației Parlamentului European pentru R. Moldova, după o întâlnire pe care acesta a avut-o cu reprezentanții partidelor pro-europene de la Chișinău.  PSD-ul din România și PD-ul din R. Moldova fac parte din aceeași familie europeană și au colaborat inclusiv în campaniile electorale recente.

Informația a fost făcută publică de Andi Cristea pe o rețea de socializare. Vedeți mai jos mesajul integral.

„Semnalez un gest de maxima ineleganta si chiar de inconstienta politica al unor colegi de familie politica, care confunda o pozitie europeana de responsabilitate cu posibilitatile unui joc politic de tip local… Miercuri, 16 decembrie, impreuna cu europarlamentarii Elmar Brok (PPE) si Petras Austrevicius (ALDE), am avut o videconferinta cu liderii partidelor de la Chisinau. Avand mandat din partea grupului meu politic, le-am spus anumite lucruri ferme „colegilor” din PDM, chestiuni cu impact politic intern si european. Stiti care a fost reactia? Au sunat imediat dupa intalnire la Bucuresti la PSD sa incerce sa ma schimbe din functia de Presedinte al Delegatiei Parlamentului European pentru Republica Moldova. E incredibil si faptul ca s-au gandit la asa ceva, nu numai ca au actionat, inseamna ca nu inteleg mai nimic din jocul european. Din pacate, asemenea apucaturi fac ca Moldova sa intarzie in drumul spre UE, prin actiuni care pur si simplu nu se fac, nici intern si nici extern. Rusinos!”

Andi Cristea, România, Partidul Social Democrat
Data naşterii: 5 ianuarie 1982, Buzău;
sept. 2004 — iun. 2009 — expert la Biroul de presă al Partidului Socialist Democrat;
iun. 2005 — dec. 2007 — expert parlamentar la Camera Deputaţilor;
dec. 2007 — dec. 2008 — asistent parlamentar la Parlamentul României;
ian. 2009 — mai 2012 — consilier parlamentar la Senatul României, Comisia pentru politică externă;
mai — aug. 2012 — director de cabinet al ministrului în cadrul Ministerului Justiţiei;
aug. 2012 — ian. 2014 — director general în cadrul Ministerului Afacerilor Externe;
Din 2014, parlamentar european, Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European