Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Partidul Șor: „Vom îndeplini toate…

Partidul Șor: „Vom îndeplini toate cerințele, inclusiv pe cele inventate de membrii CEC”

Ilan Șor a plecat din R. Moldova în aceeași perioadă cu Vladimir Plahotniuc

Partidul Șor a venit cu o reacție, după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a refuzat să îl înregistreze în electoralele din februarie 2019. În comunicatul emis de partid se spune că acesta intenționează să îndeplinească toate cerințele, „inclusiv pe cele suplimentare, inventate de membrii CEC”, astfel încât să nu mai existe „nici cel mai mic motiv” pentru a le fi refuzată înregistrarea. 

„Împotriva Partidului Politic „ȘOR” a fost organizată o nouă provocare politică. CEC, invocând motive inventate, refuză să înregistreze lista de candidați ai Partidului „ȘOR” în circumscripția națională, pentru participarea la alegerile parlamentare din 2019.

Nu este pentru prima dată când ne sunt puse piedici la participarea în campaniile electorale. La fel de incorect și ilegal au fost excluși din campania electorală candidatul nostru la funcția de președinte la scrutinul din 2016 și cel la funcția de primar al Chișinăului, la alegerile noi din 2018. (…) Problema nu constă în calitatea actelor prezentate, dar în faptul că cineva nu vrea să permite participarea Partidului „ȘOR” la alegeri”, susține partidul.

Comisia Electorală Centrală (CEC) NU a înregistrat, în cadrul ședinței din 3 ianuarie 2019, candidaţii la funcţia de deputat în Parlamentul R. Moldova pentru circumscripția națională din partea Partidului Politic „ȘOR”, pentru că au fost identificate mai multe neconformități. Lista propusă de Partidul Politic „ȘOR” include 51 de candidați electorali, inclusiv, președintele partidului, Ilan Șor.

La 21 iunie 2017, Ilan Șor, controversatul businessman, primar al orașului Orhei și lider al partidului care-i poartă numele a fost condamnat de magistratul Andrei Niculcea de la Judecătoria Chișinău la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Ilan Șor se află în libertate, fiind sub control judiciar, chiar dacă numele său figurează în ambele rapoarte Kroll drept unul dintre principalele personaje implicate în frauda bancară.