Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Stop revanșă! Ion Cuțelaba, luptătorul…

Stop revanșă! Ion Cuțelaba, luptătorul moldovean de UFC a fost testat pozitiv cu COVID-19 și nu va putea lupta cu rusul Magomed Ankalaev

Foto: Matt G. Erickson

Veste tristă pentru luptătorul moldovean de UFC Ion Cuțelaba, cunoscut drept Hulk de Moldova. Cuțelaba a fost testat pozitiv și astfel, revanșa pe care urma să o aibă în această sâmbătă cu sportivul rus Magomed Ankalaev a fost anulată.

Informația a fost confirmată de managerul lui Ion Cuțelaba. Tiago Okamura a declarat pentru ESPN că sportivul moldovean a fost testat înainte de a veni în Statele Unite din Moldova, iar rezultatul a fost unul pozitiv. A fost plasat în carantină și este sub supraveghere medicală, a mai adăugat Okamura.

Cuțelaba și Ankalaev au luptat prima dată în acest an la 29 februarie într-o gală ce a avut loc în Norfolk. Atunci, Ankalaev a câștigat din prima rundă prin knock-out tehnic după o decizie extrem de controversată a arbitrului.

Decizia arbitrului a fost dur criticată, Cutelaba și echipa sa declarând că sportivul moldovean imita faptul că ar fi primit lovituri dure pentru a-l duce în eroare pe sportivul rus și astfel să contraatace dur. Pentru a calma spiritele, șeful UFC, Dana White a anunțat redisputarea luptei care urma să aibă loc la 18 aprilie, însă din cauza pandemiei de COVID-19 a fost amânată pentru această sâmbătă.

Ion Cuțelaba, 26 de ani, este considerat unul dintre cei mai promițători tineri sportivi din categoria sa de greutate. Până acum, are 15 lupte câștigate în UFC, dintre care 14 prin knock-out.