Principală  —  IMPORTANTE   —   Propunerea lui Dodon de decorare…

Propunerea lui Dodon de decorare a ministrei Sănătății cu distincția de stat „Gloria Muncii” se amână: „A fost o idee, mai are încă mult de muncă”

Propunerea președintelui R. Moldova, Igor Dodon, cu privire la decorarea ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, se amână. Cel puțin asta spune Dodon, care a declarat că inițiativa de înaintare a candidaturii ministrei pentru a fi decorată cu ordinul „Gloria Muncii” a fost, deocamdată, doar o idee și că Dumbrăveanu „mai are încă mult de muncă”.

„Doamna ministru încă nu a fost decorată. La această etapă au fost decorați peste 400 de lucrători medicali din toate raioanele țării. Decorarea doamnei ministre a fost o idee, vedem, poate o decorăm mai târziu. Mai are încă mult de muncă”, a declarat Dodon marți, 14 iulie.

Vineri, 10 iulie, în timp ce autoritățile italiene anunțau că Italia își închide graniţele pentru persoanele care sosesc din Republica Moldova și alte 12 ţări, acestea fiind considerate regiuni cu risc ridicat de răspândire a infecţiilor cu noul coronavirus, președintele R. Moldova, Igor Dodon, declara că „R. Moldova a trecut de vârful epidemiei de Covid-19, iar cazurile de infecție sunt în scădere”, iar acest lucru, potrivit lui, se datorează strategiilor implementate de guvernare, inclusiv cele promovate de Ministerul Sănătății.

În acest context, Dodon a anunțat atunci că va înainta candidatura ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, pentru decorarea cu distincția de stat, „Gloria Muncii”.