Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ministrul Mediului despre Dodon: „R.…

Ministrul Mediului despre Dodon: „R. Moldova „exportă” în Rusia pescari-braconieri de soi. Nu este un exemplu tocmai frumos domnule „aproape” candidat…”

Igor Dodon, liderul socialiștilor a postat recent, pe contul său de pe o rețea de socializare imagini în care apare la pescuit, pe râul Volga din Rusia. Valeriu Munteanu, ministrul Mediului l-a taxat pe deputat, precizând că „folosirea armelor pneumatice la pescuit este asimilat braconajului”, cu referire la faptul că Dodon le-a folosit în timp ce prindea pește.

„În RM, conform Legii privind fondul piscicol, pescuitul și piscicultura, folosirea armelor pneumatice la pescuit este asimilat braconajului, iar autorii se numesc braconieri. Această îndeletnicire la fel este interzisă în mai toate statele europene, în schimb este permisă în Federația Rusă, unde noțiunile de protecție a mediului au un înțeles rudimentar.Astfel, Rusia este o destinație predilectă pentru toți cei care nu pot bracona în liniște în țările lor și merg acolo să-și ostoiască poftele morbide.Vedem că și Republica Moldova „exportă” în Rusia pescari-braconieri de soi.  Nu este un exemplu tocmai frumos domnule „aproape” candidat…”, scrie Valeriu Munteanu, ministrul Mediului, pe o rețea de socializare, cu referire la o fotografie postată de Dodon, la pescuit, pe râul Volga din Rusia. „Am bătut câteva recorduri”, anunța Dodon, când plasa imaginea.