Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Marian Lupu a citit 5…

Marian Lupu a citit 5 argumente

Liderul PD, Marian Lupu, reconfirmă, în Parlament, poziția formațiunii sale, legată de moțiunea de cenzură asupra Guvernului Streleț. ”Există o problemă de imagine când asupra premierului planează acuzații de corupție, iar dânsul nu poate să le combată convingător”, susține Lupu, precizând că ar deține 5 argumente împotriva premierului Streleț.
1. Guvernul a fost votat și de PD, dar, în ultimele 2 săptămâni, acesta se ocupă doar de partid, făcând imagine fostului șef de partid, inclusiv în străinătate.
2. Îi reproșăm primului-ministru, cu probe, că împreună cu Vlad Filat a stat în spatele protestelor Platformei DA.
3. Premierul dă dovadă că nu înțelege situația reală din țară, se îngroapă în hârtie, dar nu întreprinde acțiuni concrete. Nu are un plan de ieșire a țării din criză.
4. Îl acuzăm de încercarea de obstrucționare a anchetei în cazul BEM (referindu-se la demersul premierului, adresat șefului statului, legat de demisia directorului CNA).
5. Actuala Alianță nu are majoritate parlamentară. Se vede, se simte, și asta se întâmplă din cauza unor „pierderi” suportate de colegii din PLDM… Premierul nu a înțeles, promițând că aduce „votul de aur” din penitenciar.