Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu s-a întâlnit cu…

Maia Sandu s-a întâlnit cu premierul României, Ludovic Orban, la Bucureşti. Despre ce au discutat

Fostul premier al R. Moldova, Maia Sandu, a avut ieri, 3 decembrie, o întrevedere cu prim-ministrul României, Ludovic Orban la Bucureşti. Aceasta susţine că a insistat asupra finalizării construcţiei gazoductului Ungheni-Chișinău dar și construcției podului rutier peste râul Prut la Ungheni.

Am discutat despre necesitatea continuării sprijinului României pentru mai multe proiecte extrem de importante pentru noi, printre care finalizarea gazoductului Ungheni-Chișinău și construcția podului rutier peste râul Prut la Ungheni.

Am solicitat sprijin din partea României pentru susținerea autorităților administrației publice locale din Republica Moldova în realizarea proiectelor de dezvoltare comunitară. Mi-am exprimat regretul în raport cu politica externă dezechilibrată promovată de actualul guvern de la Chișinău, care a reușit să ofenseze și România, și Ucraina, și Uniunea Europeană, dar am certitudinea că această abatere de la parcursul european al Republicii Moldova este una emporară și nu trebuie să afecteze sprijinul destinat cetățenilor”, a susţinut Maia Sandu.

Totodată, lidera PAS, Maia Sandu, a avut o întrevedere şi cu un grup de deputați români, membri ai Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul R. Moldova și ai Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.