Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu îi răspunde lui…

Maia Sandu îi răspunde lui Igor Dodon: „Cum credeți, vor oare oamenii un președinte care se hrănește din „kuliokul” bandiților?”

Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) îi răspunde președintelui Igor Dodon, după ce acesta a declarat că legislativul actual este un focar de corupție și că ar putea fi declanșate alegeri parlamentare anticipate.

„Igor Dodon s-a trezit că nu-i place Parlamentul. A uitat că o mare parte din acest Parlament e rodul concubinajului său cu Plahotniuc. Atunci când noi protestam în stradă împotriva capturării statului de către Plahotniuc și împotriva sistemului mixt, socialiștii lui Dodon ridicau ascultători mâna pentru sistemul care a adus și mai multă corupție în Parlament. Dodon își schimbă fețele de la o zi la alta”, acuză Maia Sandu, lidera PAS și unul dintre potențialii rivali ai președintelui Igor Dodon la funcția de președinte al R. Moldova la alegerile din această toamnă.

„Mai ieri Igor Dodon a votat bucuros alături de Candu și deputații pe care tot el acum îi acuză de corupție pentru demisia guvernului nostru și înscăunarea guvernului lui neisprăvit. Acum, după ce au început să se vândă și deputații lui compromiși, cică vrea ordine în Parlament. El nu ordine vrea, ci supunere față de el. Ce vrea Dodon e mai puțin important. Contează ce vor oamenii. Iar oamenii vor ca toți cei care au dat și au luat „kulioace” să plece. Noi vom face ordine și vom începe cu Președinția. Cum credeți, vor oare oamenii un președinte care se hrănește din „kuliokul” bandiților?, întreabă Maia Sandu.

Vineri dimineața, 3 iulie, în cadrul emisiunii sale săptămânale, „Președintele Răspunte”, Igor Dodon a declarat că a existat o tentativă de cumpărarea a deputatului Ștefan Gațcan din partea unei rude de-a deputatei Violeta Ivanov, spunând că „a venit la el și i-a pus pe masă 500 de mii de euro”.

Totodată, președintele a menționat că Parlamentul „este un focar de corupție” și a cerut partidelor politice PAS și Platforma DA să nu boicoteze ședințele Parlamentului, după ce joi și vineri, în Parlament nu a existat cvorum pentru ca ședințele să poată avea loc. Igor Dodon a declarat în mai multe rânduri că în R. Moldova ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate.