Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Igor Dodon, după întrevederea…

LIVE Igor Dodon, după întrevederea PSRM cu premierul Maia Sandu: „Sau se retrage iniţiativa, sau PSRM depune moţiunea de cenzură”

Preşedintele R. Moldova face declarații de presă la Parlament, după întrevederea cu prim-ministrul Maia Sandu.

„Din câte am auzit de la fracțiunea PSRM, sunt două scenarii: sau premierul retrage inițiativa de asumare a responsabilității sau socialiștii sunt gata la 15:00 să depună moțiunea împotriva Guvernului. La fel ca și socialiștii, cei din blocul ACUM doresc ca coaliția să continue. Abordările sunt diferite. Cei din ACUM pledează pentru retragerea acestei inițiative, doar cu votarea concomitentă a aceluiași proiect.
(…)Eu le-am sugerat să facă tot posibilul să discute. Le-am sugerat tuturor să nu ardă podurile. Chiar dacă se ajunge la căderea Guvernului, se poate forma o nouă majoritate parlamentară, cu un nou acord de coaliție. Mai sunt trei ore, poate vor mai discuta”, a adăugat Dodon.

Ieri, 7 noiembrie, după ședința fracțiunii PSRM, președintele R. Moldova, Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi au declarat că „trebuie de păstrat cu orice preț actuala coaliție”.

După întrevederea cu premierul Maia Sandu, membrii fracțiunii parlamentare a PSRM au rupt documentul care prevedere acordul semnat între PSRM și bolocul electoral ACUM, acuzându-i pe cei din ACUM și pe premierul Maia Sandu că au încălcat prevederile acordului atunci când Guvernul și-a asumat răspunderea privind modificarea Legii Procuraturii.

Chiar dacă au rupt documentul privind acordul dintre PSRM și ACUM, socialiștii susțin că își doresc păstrarea coaliției de guvernare în același format, împreună cu blocul electoral ACUM.

Socialiștii mai spun că i-au cerut premierul Maia Sandu să retragă proiectul prin care guvernul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii și că vor aștepta până astăzi, 8 noiembrie, ora 15:00, atunci când deputații se vor întruni în ședință.

Deputații se întrunesc, prima dată în ultimele trei săptămâni, în ședință plenară. Ședința Parlamentului urmează să aibă loc la ora 15:00.

Pe ordinea de zi a ședinței programată pentru astăzi este doar un singur subiect: adresarea Prim-ministrului Maia Sandu, care la 6 noiembrie curent și-a angajat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii.