Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Video/ Ședință la Guvern: Noi…

Video Ședință la Guvern: Noi numiri în funcție și lista proiectelor aprobate

Cabinetul de miniștri se întrunește miercuri, 8 iulie, în ședință de lucru. Pe ordinea de zi au fost incluse 34 de subiecte.

LIVE TEXT:

Ora 15:38 Ședința s-a încheiat.

Ora 15:37 Este examinat proiectul cu privire la iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului de împrumut dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 15:36 Este examinat proiectul privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 77/2016 cu privire la parcurile pentru tehnologia informației. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 15:35 Este examinat proiectul pentru modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 820/2009 cu privire la Comisia naţională extraordinară de sănătate publică. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat

Ora 15:34 Este examinat proiectul cu privire la încetarea procedurii de lichidare a întreprinderii de stat „Medisan”, modificarea și abrogarea unor hotărâri ale Guvernului. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 15:30 Este examinat proiectul pentru modificarea punctului 4 din Hotărârea Guvernului nr. 504/2018 cu privire la Premiul Național. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 15:27 Este examinat proiectul pentru aprobarea proiectului de lege privind declararea utilităţii publice de interes naţional a lucrărilor de reabilitare, modernizare şi extindere a unor drumuri naționale. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 15:22 Este examinat proiectul cu privire la prelungirea termenului de interzicere a exportului unui produs. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Se interzice până la 31 august exportul de măști medicinale”.

Ora 15:20 Este examinat proiectul pentru aprobarea Regulamentului cu privire la achizițiile publice necesare pentru prevenirea și controlul infecției COVID-19. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 15:17 Este examinat proiectul pentru aprobarea unor măsuri suplimentare de transparență privind achizițiile publice efectuate în vederea prevenirii, diminuării și lichidării consecințelor pandemiei de coronavirus (COVID-19) pentru anul 2020. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 15:15 Este examinat proiectul cu privire la transmiterea Întreprinderii de stat „Firma Agricolă „Serele Moldovei” și modificarea unor hotărîri ale Guvernului. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 15:12 Este examinat proiectul cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 15:11 Este examinat proiectul cu privire la aprobarea Avizului asupra proiectului de lege pentru modificarea art. 18 din Legea nr. 289/2004 privind indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și alte prestații de asigurări sociale. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 15:10 Este examinat proiectul pentru aprobarea Avizului asupra proiectului de lege privind acordarea, cu titlu de excepție, a dreptului la pensie anticipată pentru limită de vârstă. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 15:07 Este examinat proiectul pentru aprobarea Avizului la proiectul de lege cu privire la modificarea și completarea articolului 13 din Codul electoral nr. 1381/1997. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 15:05 Este examinat proiectul pentru aprobarea Avizului la proiectul de lege privind interpretarea articolului 58 din Legea privind supravegherea de stat a sănătății publice nr. 10/2009. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

„Este un proiect lipsit de sens, un proiect politic”, a declarat ministrul Justiției Fadei Nagacevschi.

Ora 15:03 Este examinat proiectul privind aprobarea Avizului asupra proiectului de lege pentru modificarea și completarea articolului 4 alineatul 4 din Legea nr. 1585/1998 cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 15:00 Este examinat proiectul cu privire la aprobarea Avizului asupra proiectului de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 156/1998 privind sistemul public de pensii. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 14:51 Este examinat proiectul pentru aprobarea proiectului de lege cu privire la Codul vamal. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 14:46 Este examinat proiectul cu privire la aprobarea Procedurii comune de înregistrare pentru aditivii alimentari, enzimele alimentare și aromele alimentare. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 14:45 Este examinat proiectul privind aprobarea unor măsuri necesare pentru asigurarea securității cibernetice la nivel guvernamental și modificarea Hotărârii Guvernului nr. 414/2018 cu privire la măsurile de consolidare a centrelor de date în sectorul public și de raționalizare a administrării sistemelor informaționale de stat. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 14:44 Este examinat proiectul cu privire la modificarea anexelor nr. 1 și nr. 11 la Hotărârea Guvernului nr. 1276/2018 pentru aprobarea procedurilor privind accesul la măsurile de ocupare a forței de muncă. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 14:41 Este examinat proiectul cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 14:40 Este examinat proiectul pentru inițierea negocierilor asupra proiectului Memorandumului de înțelegere dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii India privind cooperarea în domeniul sănătății și medicinei. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 14:39 Este examinat proiectul pentru transmiterea unor bunuri imobile și abrogarea Hotărârii Guvernului nr. 916/2010 cu privire la transmiterea unui imobil. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 14:37 Este examinat proiectul cu privire la alocarea mijloacelor financiare pentru susținerea programelor raioanele/municipale de granturi. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 14:35 Este examinat proiectul pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 86/2018 cu privire la unele instituții rezidențiale. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 14:34 Este examinat proiectul pentru modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 454/2008 cu privire la optimizarea participării organelor centrale de specialitate ale administrației publice, precum și a altor autorități administrative centrale la executarea angajamentelor asumate față de organizațiile internaționale. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 14:32 Este examinat proiectul pentru modificarea punctului 19 din Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a ajutorului social, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1167/2008. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 14:29 Este examinat proiectul pentru modificarea unor anexe la Hotărârea Guvernului nr. 102/2018 cu privire la comisiile interguvernamentale de colaborare economică, comercială, științifică și tehnică. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 14:28 Este examinat Proiectul cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea articolului 31 din Legea nr. 156/1998 privind sistemul public de pensii. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 14:26 Este examinat Proiectul pentru transmiterea unui bun imobil și modificarea anexei nr. 18 la Hotărârea Guvernului nr. 351/2005 cu privire la aprobarea listelor bunurilor imobile proprietate publică a statului și la transmiterea unor bunuri imobile. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 14:23 Este examinat Proiectul pentru modificarea anexei nr. 2211 la Hotărârea Guvernului nr. 351/2005 cu privire la aprobarea listelor bunurilor imobile proprietate publică a statului și la transmiterea unor bunuri imobile. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 14:21 Este examinat proiectul pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 357/2018 cu privire la determinarea dizabilității. Detalii aici. Proiectul a fost aprobat.

Ora 14:19 Mihail Casapu a fost numit în funcția de director adjunct al Agenției Proprietați Publice.

Ora 14:18 Elena Oleinic-Slivinschi a fost numită în funcția de director general adjunct al Agenției de Investiții.

Ora 14:17 Tatiana Popa a fost numită în funcția de director general adjunct al CNAS.

Ora 14:15 Lilia Palii a fost numită în funcția de secretar general al Ministerului Economiei.

Ora 14:03 Ședința a început.

Ședința începe la 14:00.