Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Ședința Guvernului: Urmează să…

LIVE Ședința Guvernului: Urmează să fie modificate mai multe acte

Cabinetul d eminiștri s-a întrunit miercuri, 19 februarie, în ședință. Proiectele de pe ordinea de zi pot fi văzute aici.

15:49. Ședința s-a încheiat.

15:49. A fost aprobat avizul la proiectul de lege privind interpretarea articolului 521 din Legea nr. 202/2017 privind activitatea băncilor.

15:48. A fost aprobat avizul asupra proiectului de lege pentru modificarea articolului 21 din Legea nr. 306/2018
privind siguranța alimentelor
.

15:44. A fost aprobată hotărârea cu privire la acceptarea trecerii unor bunuri din domeniul public în domeniul privat al municipiului Bălţi. Astfel, a fost acceptată trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Bălţi a terenului din municipiul Bălţi, strada Mihail Sadoveanu, nr. 30 şi a construcţiei amplasate pe acesta cu suprafaţa de 372 m.p..

15:42. A fost aprobată hotărârea cu privire la stabilirea cuantumului anual de alcool etilic nedenaturat destinat producerii farmaceutice si utilizării
în medicină pentru anul 2020
.

15:40. A fost aprobată hotărârea cu privire la transmiterea în gestiune a blocului locativ din mun. Chişinău, str. Sarmizegetusa, nr. 41/1.

15:38. Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „S Uliţî Roz” va purta numele „Iurie Harmelin”. Guvernul a aprobat o hotărâre în acest sens.

15:36. A fost aprobat avizul asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii ocrotirii sănătăţii nr. 411/1995. Guvernul nu susţine proiectul.

15:35. A fost aprobat avizul asupra proiectului de lege pentru modificarea Codului transporturilor rutiere nr. 150/2014. Guvernul nu susține propunerile înaintate prin inițiativa legislativă în cauză.

15:32. A fost aprobată hotărârea cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru ratificarea Protocolului de modificare a Statutului Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică – GUAM, aprobat la New York la 26 septembrie 2019.

15:31. A fost aprobat avizul la proiectul de lege pentru completarea Regulamentului Parlamentului, adoptat prin Legea nr. 797/1996. Avizul este pozitiv. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea articolului 141 alineatul (5) din Regulamentul Parlamentului, în sensul instituirii normei privind plasarea pe pagina web oficială a Parlamentului, la compartimentul/secțiunea dedicată deputaților, a informațiilor despre amendamentele înregistrate de deputați, declarațiile deputaților în plen, luările de cuvânt, întrebările, interpelările și răspunsurile aferente.

15:29. A fost aprobată hotărârea pentru modificarea Regulamentului cu privire la modul de prezentare de către beneficiarii subsolului a rapoartelor privind mişcarea rezervelor de substanţe minerale utile,
aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1131/2016
.

15:26. A fost aprobată hotărârea pentru modificarea punctului 7 din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 65/2019 cu privire la Consiliul naţional
pentru drepturile omului
.

15:24. A fost aprobată hotărârea cu privire la modificarea Hotărârii Guvernului nr.1259/2006 privind aprobarea componenţei nominale a părţii guvernamentale în cadrul Comisiei naţionale pentru consultări şi negocieri colective.

15:23. A fost aprobată hotărârea pentru modificarea anexei nr.1 la Hotărîrea Guvernului nr.765/2014 cu privire la aprobarea listei documentelor de călătorie acceptate pentru traversarea de către străini a frontierei de stat a Republicii Moldova.

15:19. A fost aprobată hotărârea cu privire la aprobarea proiectului de lege
pentru modificarea unor acte normative
.Conform notei normative, scopul proiectului constă în facilitarea activităţii mediului de afaceri din domeniul turismului.

15:17. A fost aprobată hotărârea cu privire la modificarea Hotărîrii Guvernului nr. 950/2013 pentru aprobarea Regulamentului privind cerinţele de colectare, epurare şi deversare a apelor uzate în sistemele de canalizare şi/sau în emisare pentru localităţile urbane şi rurale.

15:15. A fost aprobat aprobată hotărârea cu privire la modificarea Metodologiei acordării facilităţilor tinerilor specialişti cu studii medicale şi farmaceutice plasaţi în câmpul muncii în mediul rural, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1345/2007. Proiectul prevede majorarea indemnizaţiei unice pentru medici şi farmacişti.

15:10. Cristina Tâșcul a fost eliberată din funcția de șef al Oficiului Teritorial Chișinău a Cancelariei de Stat, Dorina Boghean – din funcția de șef al OT Cahul, Lilia Osoianu – OT Bălți al Cancelariei de Stat, Tudor Cazacu – șef-adjunct al OT Hâncești, Nicolae Ivas – Ungheni. Totodată, au fost numite persoane în cadrul unor oficii teritoriale.

15:05. Chicu, despre judecătorii care au luat decizia finală în dosarul în care R. Moldova a pierdut peste 1,5 milioane de euro la CtEDO: Vom merge în Parlament cu rectificare a bugetului de stat, fiind redus bugetul pentru sistemul judecătoresc. Acesta a cerut inițierea unei urmăriri penale pe numele judecătorilor care se fac vinovați. Totodată, premierul cere ca Ministerul Justiției să explice de ce în 2011 nu a depus cerere de revizuire.