Principală  —  IMPORTANTE   —   Ștefan Gațcan ar fi părăsit…

Ștefan Gațcan ar fi părăsit R. Moldova. Usatîi: „Se află la 142 de km de la frontiera cu R. Moldova. Dodon l-a evacuat”

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, susține că deputatul Ștefan Gațcan nu se mai află pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta ar fi fost „evacuat de SPPS-ul lui Dodon și de unele persoane de la SIS”. Totodată, liderul Partidului Nostru a dezvăluit în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV precum că Ștefan Gațcan ar fi fost maltratat fizic de deputați și presat psihologic.

Plecarea lui Gațcan, pentru Igor Dodon a fost o lovitură nu doar de imagine, dar îi crează și probleme ce ține de finanțarea PSRM pentru alegerile prezidențiale și cele parlamentare anticipate. De dimineață, Gațcan a fost intimidat, a fost chiar și bătut.

Ulterior, în urma unei înțelegeri, că Gațcan se va întoarce la PSRM, Dodon a luat decizia ca Ștefan Gațcan să fie de urgență evacuat din R. Moldova. Pot să vă spun cu ceritudine că Gațcan nu se mai află pe teritoriul R. Moldova. Dodon a învățat multe lucruri de la Plahotniuc. Acum se află la 142 de km de R. Moldova. Dodon l-a evacuat ca să nu aibă acces la el nici mass-media, nici organele de drept, a declarat Usatîi.

Primarul de Bălți a mai adăugat înregistrarea video din vie care a fost realizată de Ștefan Gațcan, în care spune că este „ok”, a fost realizată în timp ce Gațcan era în drum de a părăsi hotarele R. Moldova.

În același timp, liderului grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, spune că la ora actuală Ștefan Gațcan s-ar afla la reședința de la Condrița a președintelui Igor Dodon sau la vila unui om de afaceri, care ar fi apropiat șefului statului.

Pe de altă parte, președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, în aceeași emisiune, a dat asigurări că, la ora actuală, Ștefan Gațcan se află împreună cu familia și este în siguranță.

Raisa Novițchi, șefa Secției relații publice de la Poliția de Frontieră, a declarat pentru Ziarul de Gardă că nu poate să ne ofere o reacție, deoarece nu deține nicio informație despre traversarea frontierei a lui Ștefan Gațcan.

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a publicat o imagine potrivit căreia mașina ce aparține deputatului Gațcan se află în parcarea de la Parlament și la această oră.

Dumitru Alaiba/facebook