Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Igor Dodon a pierdut alegerile…

Igor Dodon a pierdut alegerile și în satul de baștină al soției sale

Foto: Facebook/Igor Dodon

Candidatul susținut de PSRM la alegerile prezidențiale, Igor Dodon, a pierdut votul și în Molovata, satul de baștină al primei doamne, Galina Dodon. Între acesta și contracandidata sa, Maia Sandu, diferența de voturi este de 20 la sută.

Alegătorii din Molovata, satul de baștină al Galinei Dodon, au ales în favoarea candidatei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, în turul doi al alegerilor prezidențiale. Aici Sandu a acumulat 643 de voturi, echivalentul a 59,42%

Pentru Igor Dodon au votat 433 de locuitori ai satului de baștină al soției sale.

În campania electorală pentru prezidențiale Dodon a mers în satul Molovata, la casa părintească a soției sale, și cu lopata a sădit în grădină câțiva puieți de aluni, arbuști de cătină și levănțică.

Conform unei anchete a ZdG, în vara acestui an pe malul râului Nistru, în localitatea Molovata, a început, în forță, o construcție care a nemulțumit mai mulți locuitori. Terenul a fost încercuit de un gard înalt, de câțiva metri. Spre nemulțumirea vecinilor, proprietarii terenului, unul dintre ei fiind cumnatul președintelui Igor Dodon, au decis să extindă construcția chiar în apele râului Nistru, unde au turnat beton și au amenajat o platformă care ar urma să fie folosită pe post de debarcader.

În timp ce, la Molovata, lucrările de construcție sunt în plină desfășurare, sătenii spun că această proprietate ar urma să servească drept zonă de odihnă și pentru familia președintelui Igor Dodon. De cealaltă parte, instituția prezidențială susține că șeful statului nu are nicio atribuție la această construcție.

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au recunoscut vineri, 20 noiembrie, rezultatele turului doi de alegeri prezidențiale, prin care candidatul PAS, Maia Sandu, a fost aleasă șef al statului. Duminică, 22 noiembrie, Comisia urmează să aprobe raportul final care va fi transmis Curții Constituționale pentru validarea alegerilor și validarea mandatului de președinte al R. Moldova pentru Maia Sandu.