Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   [FOTO] Avocatul lui Chiril Gaburici

[FOTO] Avocatul lui Chiril Gaburici

Premierul Chiril Gaburici este reprezentat în dosarul studiilor sale de către Vladislav Roșca.

Solicitat de ZdG, acesta a confirmat că e avocatul premierului. Potrivit lui Roșca, audierea lui Chiril Gaburici a fost amânată din cauza programului încărcat atât al lui cât și al prim-ministrului. „Am fost angajat de premier, dar mai multe declarații nu fac. Tot ce vă interesează veți afla mai târziu, când clientul meu va ieși în fața presei”, a subliniat avocatul.

Menționăm că Vladislav Roșca are licență de avocat din 2002. În 2014, potrivit revistei VIP Magazin, Roșca intră în topul celor mai în vogă avocați din R. Moldova. El are un portofoliu de clienţi impresionant începând cu BC „MoldovaAgroindbank” SA, BC „Mobiasbancă – Groupe Société Générale” SA, SAR „Donaris Group” SA, „Union Fenosa” SA, Ministerul Justiţiei al RM, canalul de televiziune „PRO TV Chişinău”. Lista de persoane fizice notorii care apelează la serviciile lui e la fel de impunătoare: Gabriel Stati, Natalia Morari, Eduard Bănăruc, Nicolae Vicol.
Cel mai mare onorariu încasat de el a fost 1,5 milioane de lei, în timp ce onorariul lunar e de circa 2000 de euro, scrie VIP Magazin.

Presa a scris că fostul ministru al Justiției Oleg Efrim plănuiește să-și deschidă un cabinet de avocatură alături de Vladislav Roșca.

Amintim că la 10 iunie curent a fost amânată până  mâine audierea premierului Chiril Gaburici. Audierea a fost amânată la cererea avocatului lui Gaburici, ne-a confirmat Maria Vieru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale. Ora audierilor nu a fost deocamdată stabilită.

Amintim că Chiril Gaburici a fost citat în cadrul dosarului de investigare a falsificării actelor sale de studii. În acest sens, PG, care gestionează cauza a dispus pe data de 5 iunie curent, o serie de acţiuni ce vizează continuarea anchetei, inclusiv audierea lui Gaburici.

Menționăm că sâmbătă, 6 iunie, premierul Chiril Gaburici s-a adresat către Președinție și Parlament printr-o srisoare în care a cerut demisia întregii conduceri a Procuraturii Generale,a Băncii Naționale și a Comisiei Naţională a Pieţei Financiare, declarând că în caz contrar își va da demisia.