Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fosta directoare „Gas Natural Fenosa”…

Fosta directoare „Gas Natural Fenosa” candidează la alegerile prezidențiale

Ex-directoarea companiei „Gas Natural Fenosa”, Silvia Radu, va candida independent la scrutinul prezidențial din 30 octombrie. Aceasta și-a anunțat candidatura în cadrul unei conferințe de presă, unde a declarat că cetățenii R. Moldova are nevoie de un președinte apolitic.

Silvia Radu a declarat că majoritatea candidaților înscriși în cursa electorală fac parte direct sau indirect dintr-o formațiune politică în care oamenii nu mai cred, de aceea se întreabă ce rost are alegerea directă a președintelui.

„Eu nu cred că actuala clasă politică poate să se schimbe singură. Nu văd voință și interes pentru aceasta. Nu cred nici în partidele noi făcute cu oameni vechi. Mie mi-e frică doar la gândul că și președintele țării ar putea fi o persoană care provine din rândul celor care au condus țara până acum. Asta ar însemna că viitorul președinte să aparțină unor grupuri de interes sau, și mai rău, să reprezinte interesele politice ale altei țări. După părerea mea fermă, președintele țării trebuie să fie în totalitate apolitic. Poporul trebuie să-și exercite autoritatea și controlul în stat în mod direct prin intermediul președintelui. Nu avem nevoie de un președinte un un trecut vulnerabil și șantajabil. Președintele ales de popor trebuie să fie liber să preia funcția și să poată rămâne liber tot mandatul, să nu se angajeze în niciun partid politic, să fie un om cu adevărat instituțional, să reprezinte toți cetățenii și să nu-i mai împartă pe criterii geopolitice şi lingvistice.”, a afirmat Silvia Radu.

Silvia Radu a făcut studii la Universitatea din Navarra, Spania (Managementul Afacerilor), USM (Facultatea de Drept şi cea de Limbi Străine), Academia de Administraţie Publică de pe lângă Guvernul RM( Relaţii Internaţionale). Aceasta a activat în cadrul companiei Gas Natural Fenosa din 2000, iar între 2008-2015 a ocupat funcția de președintă a instituției.

Mâine, 9 septembrie, se încheie perioada de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Foto: facebook.com