Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Filip riscă să fie dat…

Filip riscă să fie dat în judecată. Cebotari și Tauber reacționează la acuzațiile liderului PDM: Oamenii fug din partid

Deputatul grupului parlamentar „Pro Moldova” Vladimir Cebotari și vicepreședinta Partidului „Șor”, Marina Tauber, numiți „pețitori” de către Pavel Filip, neagă că ar propune bani membrilor PDM pentru a părăsi formațiunea. Contactați de ZdG, ambii au spus că oamenii „fug” din partid.

Cebotari regretă că liderul democraților este preocupat doar de bani, iar toate ieșirile publice din ultima perioadă au doar acest subiect.

„Nu am eu talentul de a fi pețitor, în primul rând. În al doilea, îmi pare rău, dar va trebui să purced și eu la etichetare și regret că dumnealui egalează colegii săi de partid cu niște roșii din piață, care se vând. Fiecare gândește în măsura cât de stricat este. Toate lucrurile în PDM deja s-au înmlăștinit. Colegii din PDM fug de acolo, pentru că nu vor să stea în această mlaștină, pentru că ea putrezește tot, inclusiv pe ei. Dacă sunt probleme în PDM, să le caute acolo și să le rezolve, după care să încerce să caute vinovații în exterior”, a comentat fostul democrat pentru ZdG.

În același timp, Tauber îi sugerează președintelui PDM să lucreze mai mult și „atunci nu va avea timp pentru fantezii”.

Mai mult, deputata menționează că pentru asemenea „falsuri” îl va da în judecată pe Filip.

„Ce spune el nu este adevăr. Probabil, el a fost cumpărat cândva sau este cumpărat de Dodon, așa că gândește la fel și despre colegii lui. Îmi pare rău că el, în genere, se gândește despre deputați ca oameni care pot fi cumpărați. Eu am declarat din numele lui Ilan Șor că noi suntem în căutarea dialogului și vom dialoga cu toți deputații, indiferent din ce partid vin, ca să realizăm cât mai repede demiterea Guvernului și instituirea conducerii responsabile în țara noastră. Dacă deputații fug de la domnul Filip și din PDM, nu cred că trebuie să caute vinovați și trebuie să filtreze ceea ce vorbește. O să discut cu colegii din partid și cu departamentul juridic și cred că o să-l dau în judecată, ca el să răspundă și pentru această infracțiune și pentru altele”, a afirmat politiciana pentru ZdG.

Luni, 8 iunie, președintele PDM a declarat în cadrul unui briefing„au început să curgă ofertele pentru deputați, primari, consilieri, fără număr: câteva sute de mii ca să treci la Candu, ceva mai mult ca să treci la grupul Șor, de parcă ar exista vreo diferență. Zilnic, primarii, consilierii, deputații noștri au fost terorizați cu sume grase să părăsească partidul și să se alăture la una dintre aceste două organizații, care, de fapt, sunt același grup. Unii, mai slabi de fire, au lăsat echipele din teritoriu, au luat banii și au plecat. Dacă până acum vorbeam de oferte de sute de mii, iată că zilele acestea disperarea a ajuns și la șase zerouri. Când ai la dispoziție aproape un miliard, ce înseamnă un milion, două de cheltuială? Agonia că, după atâtea cheltuieli, a mai rămas de scos vreo doi-trei deputați ca să arunci țara în haos îi face să ridice prețul. Voi spune tranșant că pețitorii care umblă prin țară în pelerinaj pe la echipele din teritoriu sunt, apropo, printre alții, Vladimir Cebotari și Marina Tauber, fiecare, reprezentând câte un stăpân, au primit indicații să mărească tempourile”.

Din februarie până în prezent, 14 deputați au plecat din PDM – 12 la grupul parlamentar „Pro Moldova”, iar doi s-au alăturat fracțiunii Partidului „Șor”.