Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Evident că voi câștiga al…

„Evident că voi câștiga al doilea tur, asta în cazul în care nu o fac din primul”. Va participa sau nu Dodon la prezidențiale?

Cu mai puțin de 6 luni până la expirarea mandului prezidențial, Igor Dodon susține că deocamdată nu a luat o decizie cu privire la înaintarea candidaturii sale pentru un al doilea mandat de președinte al R. Moldova. În același timp, șeful statului susține că dacă va participa la prezidențialele din noiembrie 2020, este sigur că ar putea obține voturile necesare pentru un al doilea mandat concecutiv de președinte încă din primul tur.

Astfel, în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”, Igor Dodon a declarat că deocamdată nu a decis dacă va participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Tot Dodon afirmă că, deși „este atacat din toate părțile”, acesta are susținerea oamenilor și că în cazul în care va participa la prezidențialele din noiembrie, victoria îi este garantată, dacă nu din primul tur, potrivit lui, în al doilea tur de scrutin va obține un al doilea mandat de președinte.

„De ce mă susțin oamenii în această perioadă când mă atacă toți din toate părțile, arată „kulioace”, pentru că arată tot felul de prostii, Plaha Pictures, Miami Pictures. Vor fi și mai departe aceste filmulețe. Critici vor fi, dar trebuie să discuți cu oamenii, eu voi merge și voi discuta cu oamenii, indiferent ce va fi. Oamenii vor să aibă la conducere politicieni care îi înțeleg, care sunt în aceleași condiții ca și ei. În orice sală nu aș intra și în orice colectiv care mă critică, eu nu mă tem, eu intru.

Conform măsurărilor, absolut toate măsurările, de opoziție, măsurările noastre interne, arată că în caz dacă aș candida aș câștiga, cel puțin în turul II, dacă nu câștig din primul tur, lucrul acesta este evident. Nu am luat încă decizia, acum nu este momentul, avem o mulțime de probleme pe care trebuie să le rezolvăm. Eu ce, trebuie să încep campania electorală așa cum o face Maia Sandu și Andrei Năstase și se întrec între ei cine pe cine o să susțină în turul doi. Eu dacă o să merg la prezidențiale, nu o să merg împotriva voastră, eu o să merg pentru a face ceva pentru oamenii. Da voi mergeți ca să-l dați jos pe Dodon. Tot timpul ați mers doar ca să dați jos pe cineva, ba pe Voronin, ba pe Dodon”, a declarat Dodon.

Cât despre faptul dacă PSRM și PDM va avea sau nu un candidat comun la alegerile prezidențiale, șeful statului susține că „fiecare partid are dreptul de a-și înainta propriul candidat”.

Fiecare partid are dreptul să-și înainteze candidatul propriu. Posibil ca și PDM își are candidatul său. Fiecare partid ia decizia separat, dar trebuie să își asume consecințele. Dacă acest candidat obține 1%, asta afectează și partidul”, a mai adăugat Dodon.

Alegerile prezidențiale urmează să aibă loc pe 1 noiembrie 2020. Până acum, liderul PPDA, Andrei Năstase, a anunțat că va candida pentru funcția de președinte al R. Moldova.